Nu-ți găsești un job potrivit? Află de ce!

Căutarea unui job este de cele mai multe ori dificilă, iar refuzurile sau faptul că nu primești răspuns din partea angajatorilor te poate descuraja. De aceea, în parcursul de căutare și aplicare pentru un loc de muncă este necesar să fii atent la câteva elemente ce pot schimba situația ta profesională.

Iată câteva dintre motivele pentru care încă nu ți-ai găsit jobul perfect:

CV-ul tău nu este cosmetizat

CV-ul este cartea ta de vizită, de aceea el trebuie să te reprezinte în totalitate. Mai mult, cu ajutorul acestuia, angajatorul își va face o primă impresie despre tine și poate fi elementul care îți poate obține un interviu. Astfel, pentru a atrage atenția asigură-te că incluzi informații relevante despre activitatea ta din trecut, însă nu depăși mai mult de o pagină, și alege să cosmetizezi puțin designul acestuia, astfel încât să poată fi remarcat. 

Nu arăți munca ta sau recomandările primite 

În funcție de domeniul în care vrei să te angajezi, un aspect foarte important este să oferi angajatorilor acces la puțin munca ta, dacă vorbim de un domeniu creativ, sau poți cere recomandări de la foștii angajator pentru a-ți susține astfel abilitățile și competențele. 

Nu folosești destule platforme destinate joburilor

Website, site-uri de social media sau platforme pentru locuri de muncă precum Jobby, toate reprezintă locul ideal pentru angajatori ca să își promoveze posturile vacante. Din fericire pentru tine, cu cât mai multe platforme, cu atât mai multe șanse de angajare. Asigură-te că urmărești în social media companiile în care visezi să lucrezi și verifică ca profilele create pe platformele destinate joburilor să fie actualizate în permanentă. 

Nu te pregătești destul pentru interviuri

Dacă ai interviuri programate, înseamnă că ai parcurs cu succes celelalte etape. Însă cum te pregătești pentru interviurile cu angajatorii? Ei bine, trebuie să ai în vedere câteva aspecte: în primul rând trebuie să fii sigur pe tine și să știi exact ce ai tu de oferit în cadrul postului pentru care aplici. Apoi, arată interes pentru job: angajatorii tind să aprecieze mai mult persoanele care pun întrebări relevante și încearcă să afle mai multe despre modul în care funcționează compania. În cele din urmă, o practică care te poate scoate din anonimat este trimiterea unui email de mulțumire după fiecare interviu, fiind astfel un mod de a fixa numele tău în mintea angajatorului. 

Căutarea unui job nu este niciodată plăcută și de cele mai multe ori vine cu presiuni suplimentare: situația financiară instabilă, situații profesionale ce nu te mulțumesc sau presiuni psihologice. Dacă ești hotărât și urmezi etapele prezentate anterior, șansele de a-ți găsi un job vor crește considerabil, iar cu fiecare aplicație trimisă ești mai aproape de visul tău.  

Sursa foto: pexels.com