Pana la capat in lupta cu inamicii nevazuti: de ce sa folosesti dezinfectanti profesionali?

De-a lungul evolutiei omului, au existat momente de cotitura in care raspandirea unui anumit leac sau substanta a condus la preventia si disparitia multor boli. Daca ne raportam la vremurile curente, putem constata ca aceste maladii pot aparea mereu, sub forma virusurilor sau a altor tipuri de agenti patogeni.

Prin urmare, este esential sa ne “inarmam” cu cele mai eficiente produse in lupta cu acesti inamici! Numai folosind dezinfectanti profesionali, de prima clasa, vom trece cu brio peste aceste perioade nefaste. In ce consta “arsenalul” si cum s-a ajuns la folosirea unor astfel de produse? Iata mai multe detalii in cele ce urmeaza!

In primul rand, trebuie sa stii ca dezinfectantii sunt agenti chimici, desemnati sa distruga sau sa inactiveze diverse microorganisme. Dezinfectarea nu distruge neaparat toate microorganismele, precum bacteriile foarte rezistente, fiind astfel mai putin eficienta decat sterilizarea, care este un proces extrem, ce elimina orice tip de organism viu.

De asemenea, dezinfectantii profesionali pot fi deosebiti de alti agenti precum antibioticele, care distrug microorganismele din interiorul corpului uman, sau antisepticele, care impiedica raspandirea infectiei la nivelul tesuturilor.

Dezinfectantii actioneaza fie prin distrugerea peretilor celulelor microbiene, fie prin interventia asupra metabolismului acestora. Pot fi vazuti si ca o forma de decontaminare, intregul proces de dezinfectare putand fi definit ca o metoda chimica sau fizica de a reduce numarul de agenti patogeni de la nivelul unei suprafete. In plus, dezinfectantii profesionali pot fi folositi si pentru a elimina microorganismele de la nivelul pielii si a membranelor mucoase.

In prezent, acestia contin fie alcool etilic (etanol), fie alcool izopropilic sau n-propanol. Alcoolul devine si mai eficient in combinatie cu apa distilata, care faciliteaza reactia de propagare la nivelul membranelor celulare. In Europa, se folosesc dezinfectanti pentru maini inca din anii ‘80.

Pe de alta parte, exista si dezinfectanti profesionali pentru suprafete, cu rol de a combate raspandirea agentilor patogeni prin contact indirect. Acestia sunt folositi intr-o varietate de medii, de la cel casnic, pana la mediile industriale, spitale, scoli si multe altele!

Substanta activa in cazul acestora poate diferi, de la diversi compusi ai clorului, pana la compusi cuaternari de amoniu. Pot fi intalniti sub forma de solutii, dar si sub forma de servetele dezinfectante, care actioneaza rapid si pot fi utilizate cu usurinta oricand!

Prin urmare, pentru a face uz de cei mai eficienti dezinfectanti profesionali in vederea protejarii sanatatii tale si a celor din jur, intra pe site-ul www.dezinfectanti.ro, producator si distribuitor autohton, unde vei intalni o gama variata de produse dedicate sigurantei tale si a celor dragi!