Panouri solare heat pipe -ce sunt?

Conductoarele de caldura ar putea parea un concept nou, dar probabil le folositi in fiecare zi si nici macar nu le stiti. Calculatoarele portabile folosesc adesea conducte mici de caldura pentru a evita caldura departe de procesor, iar sistemul de climatizare utilizeaza in mod obisnuit tevi de caldura pentru conducerea caldurii.

In Panouri solare heat pipe  ele sunt utilizate pentru transferul caldurii din interiorul tubului evacuat pana la tevile de colectare care sunt adapostite in cutia de distributie izolata.

Structura si functionarea:

Conceptia conductei de caldura Panouri solare heat pipe  cuprinde o teava de cupru lunga, tubulara, cu un bulb cu diametru mai mare la un capat. O cantitate mica de apa de mare puritate este adaugata in conducta de incalzire si apoi incalzita la temperaturi ridicate pentru a evacua orice aer din interiorul spatiului. Rezultatul este un vid, similar spatiului dintre peretii de sticla ai tubului evacuat.

Intr-o conducta de incalzire, vidul nu este utilizat pentru izolatie, ci mai degraba pentru a modifica comportamentul lichidului din interior. La nivelul marii, apa se fierbe la 100oC / 212oF, dar daca urcati la varful unui munte, temperatura de fierbere va fi mai mica.

Acest lucru se datoreaza diferentei de presiune a aerului, iar vidul este o stare de presiune foarte scazuta. Pe baza acestui principiu de fierbere a apei la o temperatura mai scazuta cu presiune scazuta a aerului, prin evacuarea conductei de caldura putem obtine acelasi rezultat.

Conductele de caldura folosite in colectoarele solare au un punct de fierbere de numai 30oC (86oF), astfel ca atunci cand conducta de incalzire este incalzita peste aceasta temperatura, apa incepe sa se vaporizeze (se transforma in abur). Aceasta vapori se ridica rapid in partea superioara a tevii de caldura si transporta cu ea cantitati mari de caldura.

Pe masura ce caldura este descarcata la lichidul racitor care circula prin conducta de colectare a colectorului solar de la bulb (partea de sus), vaporii se condenseaza pentru a forma un lichid (apa) si se intorc la fundul conductei de caldura pentru a repeta din nou ciclul.

In timpul ciclului de functionare a conductei de caldura, fluxul de lichid condensat (apa) catre fund se bazeaza pe gravitate si, din acest motiv, conductele de caldura din acest design nu functioneaza atunci cand sunt orizontale si au o putere redusa atunci cand sunt verticale. Panouri solare heat pipe  recomanda o gama de unghi de instalare de 20-80o pentru a asigura o performanta optima a colectorului solar.

La temperatura camerei, apa din conducta de caldura formeaza o mica forma de bila. Atunci cand conducta de caldura este agitata, se poate auzi zgomotul de apa in interior. Desi este doar apa, suna ca o bucata de metal dur.

Functia conductelor de caldura din tuburile evacuate este transferul rapid al caldurii. Capacitatea conductei de caldura trebuie, prin urmare, sa fie mai mare decat puterea maxima a tevii evacuate pentru a evita un gat de sticla din lantul de transfer de caldura.

Tuburile de caldura, Panouri solare heat pipe  au o capacitate medie de transfer de caldura de> 110Watt. Puterea maxima de caldura a unui tub Panouri solare heat pipe  evacuat este de aproximativ 65Watt.

Calitatea materialului si curatarea sunt extrem de importante pentru crearea unei conducte de caldura de buna calitate. Puritatea cuprului insasi trebuie sa fie foarte mare, continand doar urme de oxigen si alte impuritati.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul nostru www.solarcenter.ro