Parada mascotelor la Cupa Mondială Qatar 2022

La fiecare patru ani, cu mic, cu mare, ne bucurăm de sărbătoarea mondială a sportului rege. Cupa Mondială  Qatar 2022 a venit cu surprize plăcute, care au adus zâmbetul pe buzele tuturor și au pregătit terenul pentru o lună întreagă de meciuri palpitante, cu scoruri neașteptate, goluri superbe și emoții pe măsură. Iată care sunt câteva dintre evenimentele inedite de la această ediție a Cupei Mondiale.  

Cele mai simpatice simboluri ale edițiilor Campionatului Mondial de fotbal din 1966 până în prezent au defilat alături de mascota La’eeb, gazda lor qatareză. Festivitatea de deschidere a prilejuit întâlnirea cu istoria Cupei Mondiale și a transmis un mesaj de prietenie, solidaritate, spirit sportiv.

Leul Willie de la ediția din 1966, a apărut să le poarte noroc fotbaliștilor englezi și să ne reamintească de meciurile spectaculoase de la World Cup. Mexicanul Juanito a venit cu zâmbetul lui șmecheresc și nostalgia driblingurilor lui Pele, din 1970. Povestea Campionatului Mondial de Fotbal a continuat cu Top și Tap, mascotele din Germania 1974, când țara gazdă a și câștigat titlul. 

Parada mascotelor a continuat cu simpaticul Gauchito, de la ediția Argentina ‘78, care a fost un festival de goluri și un adevărat regal pentru microbiștii din toată lumea. Naranjito, portocala-simbol a Mondialului Spaniol din 1982 și Picantul ardei Pique din Mexic ‘86 și-au făcut intrarea triumfală pe stadionul Al-Bayt, cu un-doi de pase în stilul clasic de fotbal latin.

Omulețul Ciao din Italia ‘90 a preluat balonul și i-a centrat lui Striker, haiosul cățel care a fost mascota Campionatului Mondial de fotbal din 1994, din SUA. Cocoșul galic Footix din Franța ‘98 a venit însoțit de Ato, Kaz și Nik, mascotele primului turneu final găzduit de două țări, Coreea de Sud și Japonia, în 2002. 

Defilarea mascotelor i-a adus pe gazonul qatarez pe leul Goleo 6 cu mingea lui Pille, de la Germania 2006, leopardul Zakumi din Africa de Sud 2010, tatuul Fuleco din Brazilia 2014 și lupul Zabivaka de la ediția rusească, din 2018. Emoționanta istorie a sportului rege a fost orchestrată de La’eeb și ne-a amintit de ce fotbalul este cel mai iubit sport de pe planetă.

Surprizele plăcute de la Mondiale nu se opresc aici. Din fața televizoarelor, privind pe ecrane de laptop, tabletă sau telefon mobil, urmărim cu sufletul la gură goluri, pase, meciuri. Încurajăm echipele favorite, plasăm pariuri la Cupa Mondială, trăim emoțiile din teren cu aceeași intensitate, fie că suntem în tribune sau la mii de kilometri distanță.

La acest eveniment global, Betano a devenit Official Regional European Supporter – FIFA World Cup 2022. O surpriză de proporții, o premieră în istoria Campionatelor mondiale și o recunoaștere a faptului că operatorii de betting ce promovează un divertisment responsabil sunt parteneri de frunte ai organizatorilor oficiali Qatar 2022.

Fotbalul ne unește pe toți. Iar inițiativa unică de colaborare între fotbalul la cel mai înalt nivel și domeniul pariurilor sportive reprezintă un pas important în promovarea sportului rege și întărește mesajul transmis de La’eeb și oaspeții săi: Jocul începe acum!