Povestea lipiei libaneze

Acum este tot mai simplu sa aduci magia preparatelor libaneze la tine acasa: comanzi mancarea online si tu te ocupi de alte detalii pana vin musafirii sau pur si simplu te relaxezi citind o carte. Preparatele libaneze sunt tot mai populare si apreciate in tara noastra, in special datorita prospetimii ingredientelor dar si a combinatiilor de legume si carne care este pe placul romanilor.

Data viitoare cand iti intampini musafirii cu mancarea libaneza comandata online, poti sa le povestesti putin despre istoria lipiei libaneze.

Lipia libaneza este painea arabeasca si este un produs remarcabil. Se povesteste ca omului timpuriu i sa dat reteta pentru painea libaneza prin interventie divina. Cand Adam a fost exilat din Paradis, el a ratacit prin desertul arab timp de patruzeci de zile. In cele din urma, el a ajuns intr-o zona fertila si verde, unde avea acces liber la o abundenta de alimente. Fructele, nucile, semintele, legumele radacinoase si verdeata dominau peisajul iar frunzele de vita de vie erau populare si ca vesminte dar si pentru invelirea faimosului Warak Enab al Evei (sarmalute in foi de vita cu umplutura din ceapa, patrunjel, orez, pasta de rosii, lamaie, condimente si ulei de masline, servite ca aperitive calde).

Intr-o seara, in timp ce se gandea la evenimentele care au condus la exilul sau, cu o farfurie plina cu houmous in fata sa, simtindu-se neajutorat si singur, Adam a scapat o singura lacrima de tristete. Lacrima lui a cazut pe o furnica care s-a uita in sus pentru a vedea ce s-a intamplat si a vazut sursa lacrimii. Furnicii i s-a facut mila de Adam, stand acolo singur in fata farfuriei, fara sa manance sau sa vorbeasca. Ea s-a rugat la Dumnezeu si a cerut sa-i dea lui Adam o sursa de bucurie si fericire. Si, de nicaieri, au aparut cateva lipii in fata lui Adam, iar el a mancat houmous cu lipie tot restul zilelor sale.

Aceasta poveste este transmisa prin traditie orala de catre triburile de beduini din Liban, unde descendentii directi ai lui Adam mananca si azi houmous cu lipie libaneza. Dar cum se mananca cu paine libaneza? Cel mai simplu este sa iei o bucata intre degete si sa formezi un fel de lingura cu care, apoi, iei din houmous sau alte aperitive sau salate libaneze cum sunt moutabbal, labneh si moudardara.

Acum stii povestea lipiei libaneze, dar si de unde sa poti comanda mancare online de la un restaurant libanez cu renume.