Răsfață-ți părul cu un șampon natural pentru un efect WOW

Părul este una dintre podoabele cele mai de preț ale unei femei, așa că, el trebuie să arate perfect, fie că e coafat natural, strâns în coadă sau lăsat natural. Principala modalitate prin care poți avea un păr de invidiat este să îl păstrezi sănătos și plin de vitalitate. Cum? Cu un șampon natural, care să nu conțină chimicale, ci doar ingrediente naturale.

Șamponul trebuie să ofere curățare delicată atât părului, cât și scalpului, ca, abia mai apoi, să aplici balsamul sau masca.

Pe piață, vei găsi o varietate largă de produse cosmetice pentru păr, însă, șampoanele bio au un mare plus față de cele din supermarketuri, căci au în compoziție ingrediente 100% naturale. Acestea oferă o îngrijire atentă, hrănesc și hidratează firul de păr, fără să-l usuce sau să-l degradeze. 

Ce trebuie să știi despre produsele naturale care oferă efect spectaculos părului tău și care, pe termen lung, te vor ajuta să ai o podoabă capilară de invidiat? Iată:

Șampoanele naturale nu au parabeni

Un șampon pe bază de ingrediente 100% naturale nu are parabeni și nici alte chimicale care pot dăuna firului de păr. Un astfel de produs curăță delicat, fără să usuce și, prin extractele de plante și uleiuri esențiale, hidratează în profunzime scalpul și întărește rădăcina părului. Uleiurile esențiale nu îngrașă părul, ci îl hrănesc. Există șampoane naturale cu ulei esențial de rozmarin, benefic pentru că oprește căderea părului și îl fortifică pentru a împiedica rărirea acestuia. Cele cu ulei de cocos au proprietăți reparatoare și ajută la regenerarea podoabei capilare. O altă substanță ideală pentru întreținerea părului este keratina.

Obții un păr hrănit și un scalp hidratat

Fie că optezi pentru un șampon cu ulei de ricin și keratină, anticădere sau ulei de argan pentru a-l întări și fortifica, părul tău are nevoie de vitalitate și regenerare. Acesta este motivul pentru care un produs de curățare pe bază de ingrediente organice devine ideal, căci asigură aportul de nutrienți necesari și face părul sănătos și rezistent. 

Alege-ți șamponul natural, în funcție de tipul de păr

Şampoanele pe bază de argilă sunt ideale pentru părul gras și mixt. Keratina oferă volum și vitalitate și este recomandată persoanelor care au părul rar și moale.

Dacă îți cade părul sau vârfurile sale au tendință de rupere, atunci uleiurile de jojoba, de cocos sau de cânepă îți pot fi de mare ajutor. La fel și dacă ai părul vopsit sau cu tendință de uscare. Le găsești pe toate în șampoanele 100% naturale, pe bază de uleiuri esențiale sau din plante.

Pe lângă îngrijirea specifică tipului tău de păr, prin alegerea unor produse naturale, pentru a avea o podoabă capilară de invidiat, nu uita să-i tunzi periodic vârfurile și să aplici măști și uleiuri pentru extra hidratare. În sezonul rece, renunță din când în când la placă, perie sau ondulator și lasă-l natural, fără coafatul excesiv. Iar, atunci când îl usuci, alternează aerul cald cu aerul rece, pentru a nu usca firul de păr.