Remedii naturiste pentru durerea de dinţi

Câţi dintre voi v-aţi pregătit pentru o urgenţă dentară? Cu siguranţă, se întâmplă, din când în când, să aveţi o durere neaşteptată de dinţi, un abces sau o altă problemă dentară.

Atunci când apare o urgenţă dentară  şi e miezul nopţii, când sunteţi departe de casă sau într-o altă situaţie dificilă, este timpul să apelaţi  la câteva remedii „de casă”, pentru a putea trece peste aceste neplăceri. Acestea sunt remedii de modă veche care, atunci când sunt îmbinate cu aplicarea locală a unor uleiuri esenţiale, veţi simţi diferenţa dintre durerea pe care tocmai aţi îndurat-o şi simpla senzaţie de iritare uşoară.

  • Care sunt unele aceste remedii naturiste pentru durerea de dinţi?

Toţi cei care au avut vreodată ghinionul de a îndura o durere de dinţi ştiu că nu este o durere simţită doar în zona gurii. O durere de dinţi se poate simţi aproape în fiecare parte a corpului vostru.

În cele mai multe cazuri, doar un dentist  poate vindeca sursa problemei dentare şi tocmai de aceea, ar trebui să ţineţi cont de această listă cu tratamente şi remedii împotriva durerii, dar numai până când puteţi vizita medicul dentist.

Atenţie! Puneţi în practică remediile ce urmează in aceasta stire doar în probleme privind dinţii sau gingiile, exceptând alte cazuri. Lichidele incluse în aceste remedii nu trebuie înghiţite.  Clătiţi gura şi scuipaţi-le după ce aţi terminat.

  1.  Apa cu sare: amestecaţi o lingură plină cu vârf, de sare, într-un pahar mic, cu apă caldă; clătiţi gura cu acest amestec, atât timp cât puteţi, apoi scuipaţi. Se repetă de câte ori este necesar.

 2.  Peroxidul de hidrogen: clătiţi-vă gura cu puţin peroxid de hidrogen. În cazul în care gustul este prea neplăcut pentru voi, încercaţi diluarea cu puţină apă.

3.  Alcoolul: clătiţi-vă gura cu puţin whisky, scotch, coniac sau vodcă. O apă de gură puternică, care conţine alcool, reprezintă, de asemenea, un alt truc. 

4.  Extractul de vanilie: îmbibaţi o bucată de pansament în acest extract de vanilie şi aplicaţi-o în locul dureros. Alte extracte care au acelaşi efect, sunt:  extractul de migdale, de mentă şi de lămâie.

  5.  Uleiul din Arborele de Ceai: doar o picătură sau două din acest ulei sunt de ajuns pentru a avea un efect benefic. De asemenea, puteţi îmbiba o bucată de pansament în ulei şi apoi, îl aplicaţi pe locul dureros sau adăugaţi câteva picături de ulei într-un pahar mic cu apă călduţă şi clătiţi gura.

6.   Uleiul de oregano: se amestecă câteva picături din acest ulei cu puţin ulei de măsline, apoi se îmbibă o bucată de vată  în acest amestec, aplicându-se apoi în locul respectiv. Dacă preferaţi, puteţi înlocui uleiul de măsline cu apă călduţă.

7.  Oţetul de mere: înmuiaţi un tampon de vată în oţet de mee şi aplicaţi-l în locul dureros. Puteţi încerca şi  cu oţetul de uz casnic.

Continuarea pe Financiarul.ro