Sablast – solutii de sablare profesionale

Sablarea reprezinta un proces de curatare sau finisare a suprafetelor de metal, piatra, sticla sau alte materiale solide imprumumutat de la natura si adaptat pentru tehnologie. Cel mai cunoscut proces de sablare este cea facuta cu nisip dar exista si alte variante cum ar fi: sablarea cu alice metalice, cu electrocorindon sau alte materiale abrazive granulare care sunt propulsate printr-o tehnica de centrifugare mecanica, cu ajutorul aerului produs de compresoare sau cu ajutorul apei sub presiune catre suprafata de prelucrat

Daca ati luat decizia sa achizitionati un echipament de sablare, recomandarea noastra e sa apelati intotdeauna la un specialist cu experienta in domeniu.

Consultanta gratuita oferita de SC SABLAST SRL, distribuitor autorizat de echipamente si utilaje sablare, bazata pe o experienta de 24 ani in domeniu, cu siguranta va va scuti de timp pierdut si cheltuieli care nu si ating scopul. Ei va pot ajuta atat cu sfaturi tehnice in ceea ce priveste tipul de instalatie, tipul de material abraziv cel mai potrivit, cat si cu furnizarea echipamentului de sablare adecvat pentru domeniul dumneavoastra de activitate.

Ce tip de instalatie de sablare sa aleg?

In functie de specificul activitatii dumneavoastra, in alegerea instalatiei de sablare trebuie sa luati in considerare cateva aspecte cum ar fi: tipul instalatiei de sablare – sablare sub presiune, sablare cu turbina, sablare prin injectie sau doar un pistol de sablare; daca este necesara o cabina sau hala de sablare, alegerea compresorului de aer destinat echipamentului de sablare uscata si materialul abraziv care se preteaza cel mai bine activitatii pe care doriti sa o desfasurati – curatare, finisare, respectiv, obtinerea unui aspect estetic deosebit.

Unul din cele mai cunoscute instalatii de sablare este instalatia de sablare sub presiune

Daca aveti nevoie de o instalatie de sablare industriala, de productivitate mare si mobila, va recomandam instalatiile Contracor BlastRazor Z/RC si DBS/RC. Ele se folosesc in special pentru pregatirea suprafetelor si au aplicabilitate in majoritatea domeniilor de activitate.

Sunt produse de CONTRACOR GmbH – producator german de renume in industria de gen si sunt echipate complet cu toate accesoriile necesare, in functie de specificul activitatii dumneavoastra.

Sunt utilaje sablare cu comanda la distanta, sisteme de siguranta pe 2 cai, si, pentru a impiedica umiditatea sa patrunda in rezervor, ele sunt echipate standard cu un separator de umiditate CAF care elimina 98% din condens si ulei din aerul comprimat, asigurand un proces optim de sablare, fara opriri pentru curatarea materialului abraziv umezit din rezervor.

La prima vedere, lucrurile par simple dar procesul de sablare este un domeniul extrem de bine dezvoltat.

Fie ca discutam de curatarea suprafetelor de metal (indepartarea ruginei sau a straturilor de vopsea), slefuirea metalelor (obtinerea aspectului satinat al acestora), ecruisare suprafete (deformare plastica pentru a creste gradul de rezistenta a materialului), curatare suprafete de beton (indepartarea resturilor lipite de beton, a impuritatilor sau murdariei), curatarea fatadelor (atunci cand discutam de restaurarea cladirilor istorice sau indepartarea „picturilor” pe care unii le numesc arta), invechirea lemnului, matuirea sticlei, gravarea si, de ce nu, sablarea textilelor (blugii uzati, atat de cautati de tinerii nostri sunt obtinuti prin tehnici de sablare).

Acesta este motivul pentru care aveti nevoie de un partener cu experienta in domeniu.

SABLAST.RO –  comercializeaza instalatii de sablare profesionale de calitate germana, asigura asistenta tehnica, montaj, punere in functiune, service rapid dar va ajuta si la eficientizarea procesului de productie prin instruirea personalului dumneavoastra.

Mai multe detalii legate de instalatiile de sablare sub presiune le gasiti accesand sablast.ro

Consultanta e la un click distanta.