Schimbarea firmei de contabilitate este un proces mai usor decat credeai

Contabilitatea este o activitate care nu poate lipsi din nicio companie. Aceasta are un dublu rol: acela de a reflecta intr-un mod oficial activitatea unei afaceri in fata autoritatilor statului, precum si cel de a oferi antreprenorilor o situatie lunara a business-ului, pentru buna desfasurare a acestuia. Fiind un domeniu mai „sec”, in care se lucreaza cu multe cifre si rapoarte, cei mai multi antreprenori apeleaza la o firma de contabilitate care sa se ocupe de acest aspect.

De-a lungul timpului, intre antreprenor si contabil se creeaza o anumita relatie de dependenta fata de cel din urma. Astfel, indiferent de modul in care contabilul isi face treaba, antreprenorii sunt adesea reticenti la gandul de a schimba firma de contabilitate, chiar si atunci cand nu sunt multumiti de performantele acesteia.

Schimbarea firmei de contabilitate este un proces mai usor decat crezi si care nu implica atat de multa birocratie. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti cativa pasi simpli:

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te hotarasti asupra datei de la care vei face tranzitia catre noua firma de contabilitate. Datorita faptului ca aceasta activitate implica raportarea lunara la institutiile statului, este obligatoriu ca tranzitia sa fie facuta la inceputul lunii. Nu exista restrictii vizavi de luna in care doresti sa faci schimbarea, deoarece noua firma de contabilitate va prelua activitatea folosindu-se de balanta lunii anterioare. Apoi, un reprezentant al noii firme trebuie imputernicit sa depuna in numele tau declaratiile la ANAF si Revisal. Acestia sunt toti pasii care trebuie parcursi pentru a schimba firma de contabilitate. Simplu, nu-i asa?

Insa ce se intampla daca si noul contabil va fi la fel de ineficient ca cel anterior? Vei schimba firma de contabilitate la nesfarsit? Exista o solutie: serviciile de contabilitate online.

Progresul tehnologic din ultimii ani a dat nastere unui nou mod de a face contabilitate, care se bazeaza pe comunicarea dintre expertul contabil si antreprenor prin intermediul unei platforme online. Datorita acestui serviciu, nu vei mai avea nevoie de un contabil cu care sa te intalnesti in fiecare luna pentru a-i preda „sacosa” de documente, pentru ca abia pe data de 25 a lunii urmatoare sa primesti cateva declaratii pentru ANAF.

Noul model de contabilitate online este adus in premiera in Romania de catre compania keez.ro. Keez este o platforma de contabilitate online care transforma aceasta activitate intr-un instrument de management folositor antreprenorilor, oferind rapoarte utile in timp real. De acum incolo poti sti cum merge afacerea ta inca din timpul lunii, fara sa mai fii nevoit sa astepti data de 25 a lunii urmatoare.

O platforma de contabilitate online iti permite sa te focusezi pe sarcinile de antreprenoriat cu adevarat importante. Tot ce trebuie sa faci este sa incarci o poza cu documentul pe care il doresti inregistrat. Odata incarcat in aplicatie, documentul este preluat de expertii contabili si este procesat. Oricand ai nevoie, poti consulta documentele si rapoartele aferente activitatii companiei tale, in format digital, de pe laptop, PC, tableta sau telefon mobil! Mai simplu de atat nu exista!

Dupa cum poti observa, nu este deloc dificil sa schimbi firma de contabilitate. Ce este cu adevarat dificil este sa renunti la obisnuinte si sa iei decizia care iti avantajeaza business-ul cel mai mult. Alege si tu contabilitatea online si fa pasul catre tehnologie!