Securitatea cibernetică a companiilor în contextul work from home (Cercetare ESET)

ESET este unul dintre vendorii de top de pe piața soluțiilor de securitate cibernetică. În urma unei cercetări recente efectuate de ESET, s-a descoperit că 80% dintre companiile la nivel global au încredere că angajații lor care lucrează de acasă dispun de cunoștințele și tehnologia necesare pentru a atenua posibilele riscuri de securitate cibernetică. Această încredere poate fi motivată fie: de eforturile companiilor de a-și instrui angajații cu privire la practici eficiente de securitate cibernetică sau de un optimism fără un fundament solid, poate chiar un fals sentiment de securitate.

Studiul mai arată că 73% dintre companiile intervievate admit că există șanse reale să se confrunte la un moment dat cu un incident de securitate cibernetică. 

Pentru a analiza atitudinile managerilor seniori față de tehnologia financiară (FinTech) și securitatea informatică din segmentul de afaceri, au participat la studiu 1200 de manageri din Marea Britanie, SUA, Japonia și Mexic, ce activează în diverse industrii. 

După începerea pandemiei COVID-19, criminalitatea informatică a luat-o pe o pantă ascendentă, iar munca de la distanță a adus și mai multe riscuri pentru companii. Nu este o surpriză faptul că 45% dintre companii au admis că avut de-a face cu o breșă de securitate pe parcursul anului trecut.

În acest context, securitatea cibernetică a devenit o preocupare cheie pentru companiile de pretutindeni. Studiul efectuat de ESET subliniază că o abordare de tip “cybersecurity-first” este preferată de 81% dintre liderii seniori din companii atunci când investesc în soluții tehnologice noi. 

Chiar anul acesta, ESET a lansat ESET PROTECT, o nouă platformă de management a securității antivirus și anti-malware endpoint. 

ESET PROTECT Cloud permite controlul de la distanță al soluțiilor de securitate antivirus și anti-malware instalate pe dispozitivele angajaților și oferă o vizibilitate în timp real asupra securității stațiilor. 

Cu ajutorul consolei, administratorii IT pot să instaleze în mod remote pe sistemele companiei soluții de securitate, să execute sarcini, să aplice politici de securitate, să monitorizeze starea sistemelor și să răspundă rapid la problemele sau detecțiile găsite pe sistemele conectate web, pe toate platformele software, inclusiv pe desktop-uri, servere, mașini virtuale dar și pe smartphone-uri. 

ESET PROTECT Advanced este o soluție diferită, concepută în jurul nevoilor IMM-urilor. Aceasta oferă protecție pentru sisteme împotriva ransomware-ului și amenințărilor de tip zero-day, precum și protecție pentru datele stocate pe laptopuri, în caz de furt și pierdere, prin criptare completă a hard disk-urilor. Produsul răspunde, așadar, provocării de a gestiona și proteja rețelele IT business în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.

Pentru a testa gratuit soluțiile ESET PROTECT, fără nicio obligație ulterioară, sau pentru a afla mai multe detalii, puteți da click aici.