Sfaturi de ciclism pentru vreme rece

Dacă obișnuiești să mergi pe bicicletă mare parte din an, știi probabil că pedalatul pe vreme rece nu este cel mai plăcut lucru. Cu toate acestea, dacă iți iei toate măsurile necesare ciclismul și vremea rea nu se vor mai elimina reciproc.

Înainte de a parcurge sfaturile de mai jos, vreau să îți atrag atenția că acestea nu se aplică și la mersul pe bicicletă pe timpul iernii. Adică pe zăpadă, temperaturi sub 0 grade, viscol, etc. Acestea fac referire la o vreme mai degrabă de toamnă sau primăvară, cu temperaturi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius.

Acestea fiind spuse, iată ce ai de făcut pentru a te bucura de o plimbare sau o cursă cât mai plăcută, chiar și pe vreme rece:

1. Nu te înfofoli

Oricât de tentat ai fi să ieși cu bicicleta îmbrăcat cu geaca cea mai groasă și cu pullover-ul preferat de iarnă, nu o face. Și nu te gândi că vei transpira prea mult, căci nu cred că vei ajunge până acolo. Vei fi atât de încorsetat încât nu vei reuși să mergi mai departe de parcare.

Dacă alegi să pui pe tine haine potrivite de ciclism, vei fi cu un pas mai aproape de reușită. Însă și aici sunt câteva aspecte de luat în calcul. Mergi cu bicicleta la serviciu?

Atunci nu poți să mergi în colanți și bluză de ciclist. Și parcă nici să îți iei costumul pe umeraș nu prea merge. Atunci, ce faci? Soluția este să găsești o îmbrăcăminte suficient de confortabilă pentru a-ți permite să pedalezi și destul de călduroasă pentru a nu îngheța până la muncă.

2. Casca

Nu te gândi că dacă îți pui fes nu mai ai loc de cască. Nu există așa ceva! Alege o cască fără prea multe găuri de ventilație pe sub care poți pune, dacă simți nevoia, o cagulă. Magazinele de specialitate sunt pline de așa ceva, deci problema e rezolvată.

De asemenea, în ceea ce privește casca, sper că știi că aceasta trebuie să stea fixă pe cap și că trebuie prinsă obigatoriu cu curelele de sub bărbie.

3. Atenție la mâini și la picioare

Atunci când ești expus la temperaturi scăzute extremitățile sunt cele care sunt cele care se răcesc cel mai repede. Asta deoarece sângele este orientat către organele importante din corp, pentru a le asigura buna funcționare.

În acest caz, o pereche de mănuși de calitate (nu din cele fără degete) și o pereche de șosete special create pentru sportivi, ar trebui să nu îți lipsească.

Cam acestea ar fi principalele lucruri de care ar trebui să ai grijă înainte de a pleca cu bicicleta atunci când vremea nu este prea plăcută. Pentru a găsi însă varianta cea mai bună pentru tine, trebuie să experimentezi, să te adaptezi în funcție de situație și să știi când să renunți. Dacă simți că pedalatul la 1-2 grade nu e de tine, atunci așteaptă până când vremea va fi mai plăcută.