Sfaturi utile legate de frigidere și principale probleme care necesită reparații frigidere

Orice frigider sau combină frigorifică reprezintă un aparat electrocasnic mare de folosință îndelungată. Cei care și-au cumpărat astfel de aparate în ultimii ani se bucură de diverse tehnologii și funcții, dar foarte importantă este încadrarea într-o clasă energetică foarte bună, de la A în sus (A+, A++, A+++). Rezultă un consum foarte mic de energie electrică, în condițiile în care frigiderul este unul dintre marii consumatori de curent electric în locuință. Probleme pot apărea la frigider – de exemplu răcire necorespunzătoare – și acestea trebuie rezolvate prin apelarea la un specialist în reparatii frigidere în București sau în altă locație, după cum este necesar.

În București, cea mai bună alegere pentru reparații frigidere la prețuri mici și la calitate maximă este Opriș Adrian, tehnician frigotehnist PFA certificat de Asociația Generală a Frigotehniștilor din România pentru lucru cu freon. Acesta asigură intervenții la domiciliul clienților în orice sector din București, pe bază de programare sau în regim de urgență, în funcție de natura problemei.

Se pot rezolva orice reparații, pentru orice brand de frigider de uz casnic, „frigidere casnice marca Arctic, Indesit, Zanussi, Whirlpool, Beko, Gorenje, Electrolux, Daewoo, Bosch, Ariston, în post garanție cu sistem de răcire statică – cunoscută ca dezghețare automată sau ventilată tip no frost”, se precizează pe website-ul său oficial, unde sunt disponibile și date de contact. Specialistul folosește scule profesionale și materiale de bună calitate specifice domeniului frigotehnic, inclusiv poate oferi piese de schimb cu garanție oricând este nevoie.

Online, specialistul oferă sfaturi utile legate de aparatele frigorifice, astfel încât să fie evitate pe cât posibil problemele cauzate de utilizatori. De asemenea, sunt punctate diverse defecțiuni frecvente. Spre exemplu, dezghețarea forțată cu obiecte ascuțite poate determina înțeparea circuitului frigotehnic. Lipsa ventilației (așezarea frigiderului cu schimbătorul de căldură extern lipit de pereți sau mobilă) uzează prematur compresorul. Stricarea compresorului sau înfundarea cu ulei a istalației se poate produce de asemenea în timpul transportului necorespunzător al frigiderului dintr-o locație în alta.

Utilizatorii se confruntă adesea cu defecțiuni electrice, în astfel de cazuri reparația frigiderului însemnând înlocuirea unor componente și reparații la modulul electronic. Unele probleme țin pur și simplu de construcția frigiderului, de materialele de slabă calitate care cedează în timp sub acțiunea unor factori de temperatură, uzură, umiditate, presiune. Problemele la vaporizator și pierderile de freon din cauza fisurilor de la elementul de răcire sunt situații des întâlnite în practica de service frigidere si reparatii frigidere Bucuresti.

Înainte de a suna un tehnician frigotehnist pentru service frigidere, trebuie verificată priza utilizată, așezarea frigiderului pentru existența ventilației corecte, scurgerea pentru condens la aparatele cu deghețare automată (dacă există apă acumulată) etc.