Smart City – Mediul potrivit vieții moderne / Smart City – adaptarea orașelor la standardele vieții moderne

Evoluția către orașele viitorului este un proces care beneficiază de avansul tehnologiei din era digitală în care trăim, desfășurându-se într-un ritm accelerat. Interesul comunităților urbane pentru îmbunătățirea calității vieții este într-o continuă creștere, în așa fel încât, în agenda publică a decidenților politici, implementarea conceptul smart city” începe să devină o prioritate. Orașele din România pot profita de contextul actual, în care măsurile de redresare si reziliență și tendințele de evoluție sustenabilă constituie un cadru ideal de dezvoltare durabilă orientată către binele cetățenilor.

Principalul furnizor de consultanță “360”

Cu o experiență dovedită prin atragerea de finanțări nerambursabile din fonduri europene în valoare de peste 550 de milioane de euro, în perioada 2016-2021, Urban Scope este principalul furnizor de servicii de consultanță ce utilizează un model de business de tip “360” în relație cu partenerii. Astfel, prin procese bine stabilite și cu rezultate demonstrate, echipa de experți ai Urban Scope abordează într-o manieră integrată proiectele de dezvoltare durabilă, fiind alături de beneficiari pe toată durata procesului, de la evaluare și conturarea idei, până la finalizarea cu succes a implementării. 

Recunoașterea succesului în piață

În colaborările avute atât cu mediul privat, cât și cu autoritățile publice locale, Urban Scope a dovedit ca este partenerul potrivit pentru materializarea viziunilor strategice de dezvoltare, consolidându-și statutul de cea mai puternică echipă multidisciplinară  românească, specializată în implementarea de proiecte de dezvoltare durabilă a mediului urban. O recunoaștere a succesului proiectelor integrate unde a folosit cele mai noi tehnologii este obținerea premiului ‘‘Smart City Consultancy Company of the Year 2022 – Europe”, în cadrul ‘‘Innovation & Excellence Awards 2022’’. Totodată, Urban Scope a fost premiată la categoria ‘‘Smart Mobility’’ în cadrul evenimentului fanion al industriei Smart City din România, ‘‘Smart City Industry Awards 2022’’, premiu ce demonstrează reușita parteneriatelor și rolul companiei în transformarea urbană din țara noastră. 

Ținta: atragerea 1 miliard de euro în finanțări nerambursabile

Strategia pe termen mediu a Urban Scope are în centrul ei atragerea a peste 1 miliard de euro în finanțări nerambursabile pentru parteneri, pe parcursul exercițiului financiar 2021-2030 al Uniunii Europene. Astfel, vom fi alături de orașele României pe parcursul transformării în Smart Cities, alegând cele mai potrivite soluții pentru a asigura o dezvoltare durabilă și sustenabilă. 

Orașele României pot deveni un etalon al regenerării și dezvoltării, impulsionând evoluția țării și reducerea decalajelor față de alte state membre ale Uniunii Europene. Folosind modelul de consultanță de tip “360”, ce a fost implementat cu succes, rezultatele obținute în parteneriatele pe care le-am avut pot fi transpuse în cât mai multe comunități urbane din România, în asa fel încât un număr cât mai mare de cetățeni să poată beneficia de un grad mai ridicat de calitate a vieții și să fie mândri de noua față pe care o capătă comunitățile în care trăiesc.