Echipamentele necesare pentru curățarea unei clădiri de birouri

Clădirile de birouri au devenit o alternativă tot mai atractivă pentru firmele aflate în expansiune, care nu doresc să investească în construcția unei clădiri proprii. De aici și nevoia crescută pentru serviciile de igienizare destinate acestor spații și implicit oferta tot mai diversificată a firmelor de curățenie.

Fără doar și poate există câteva echipamente absolut necesare pentru orice firmă din domeniul curățeniei care dorește să igienizeze în mod profesionist o clădire de birouri. Acestea sunt:

Aspiratoare profesionale

În funcție de dimensiunea și suprafața clădirii dar și de pardoselile existente, este bine ca firma de curățenie să aibă atât aspiratoare pentru mediu uscat cât și aspiratoare pentru mediu umed-uscat. De asemenea, de folos pentru curățarea covoarelor, mochetelor și tapițeriei poate să fie și un aspirator de tip injecție-extracție.

Carucioare curatenie

Aceste cărucioare sunt ideale pentru curățenia zilnică și sunt foarte eficiente atunci când vine vorba despre transportul în siguranță a diverselor ustensile, accesorii și produse pentru curățenie, mai ales că sunt multifuncționale și vin cu o compartimentare optimă.

Mopuri profesionale

Sunt ideale atunci când vine vorba despre igienizarea sălilor de mese, a toaletelor, a holurilor și a balcoanelor. Mult mai rezistente și net performante față de mopurile obișnuite, mopurile profesionale reprezintă o investiție excelentă pentru ușurarea procesului de curățenie.

Mașini de măturat

Foarte ușor de folosit, manuale sau electrice, aceste echipamente ajută la curățarea coridoarelor, a curții exterioare, a zonelor de depozitare și a scărilor. Aspiră și colectează eficient frunzele, praful și diverse reziduuri și deșeuri.

Monodiscuri profesionale

Aceste echipamente ergonomice, extrem de versatile și cu design compact pot fi utilizate pentru curățarea tuturor tipurilor de pardoseli: marmură, mozaic, gresie, granit și chiar mochete. Se pot folosi pentru activități care presupun decapare, șamponare, spălare, șlefuire, etc. și de aceea sunt extrem de utile în cadrul oricărei clădiri de birouri.

O firmă de curățenie este responsabilă pentru asigurarea unui mediu curat și sănătos pentru persoanele care își desfășoară activitatea în clădirea de birouri. De aceea este foarte important, ca aceste firme, să investească în echipamente profesionale și soluții de igienizare de calitate. Normele de curățenie trebuie respectate cu strictețe iar sănătate mediului și a angajaților trebuie protejată întotdeauna.