Stațiuni de pe litoralul românesc – top 3 motive să vizitezi Venus

Îți faci planuri pentru următorul concediu din timpul verii? Cu siguranță ai luat în calcul litoralul românesc, care oferă stațiuni frumoase pentru distracție și relaxare. Una dintre stațiunile cunoscute de pe litoralul românesc este Venus, care se află în sud, la doar câțiva kilometri distanță de Mangalia. Această stațiune conține o vegetație bogată și este recunoscută și ca stațiune balneară, unde turiștii vin să se trateze de anumite afecțiuni.

 

Fiindcă apa mării este liniștită iar algele apar destul de rar la mal, stațiunea Venus se înscrie pe lista preferințelor celor care merg pe litoral. Totodată, este o variantă ideală dacă nu îți plac stațiunile prea aglomerate, pentru a beneficia de relaxare în concediu. Iată care sunt motivele pentru care merită să vizitezi stațiunea Venus, din rândurile de mai jos.

Te bucuri de plaje cu nisip fin

Ce poate fi mai relaxant decât să petreci timpul pe o plajă cu nisip fin? În stațiunea Venus vei găsi o plajă întinsă pe aproximativ 2 km, cu golfuri pitorești. De îndată ce vei înaintea spre Saturn, vei găsi o plajă dreaptă, cea mai vizitată de către turiștii care preferă sudul litoralului.

 

În această stațiune vei găsi si ape minerale sulfuroase hipotermale, cu efect terapeutic.

Ai condiții potrivite de masă și cazare

Pentru că mergi în vacanță să te relaxezi, ai nevoie de cazare corespunzătoare și de mâncăruri gustoase, pe toată perioada șederii tale. Din fericire, stațiunea Venus oferă opțiuni de cazare pentru orice fel de buget, de la hoteluri de lux până la hoteluri de o stea. Există unități de cazare care sunt dotate cu săli de fitness, piscine și locuri de joacă pentru cei mici. Cauți un hotel în stațiunea Venus? Alege cel mai apreciat lanț hotelier din sudul litoralului, unde te bucuri de camere ultra confortabile și de atracții diverse.

Stațiunea din sudul litoralului îți oferă oportunități interesante atunci când vine vorba de mâncare, prin rețete care satisfac așteptările și celor mai pretențioși clienți. Astfel, te poți bucura de restaurante, magazine și fast-food-uri pe care le găsești în toată stațiunea. Nu ezita să mergi și în restaurante cu specific pescăresc, care se află pe malul Lacului Venus.

Te distrezi și te relaxezi

Nu în ultimul rând, concediul înseamnă relaxare, combinată cu distracție pe cinste. Indiferent dacă mergi la mare alături de copii, prieteni sau familie, ai nevoie de momente în care să simți că nu ai nicio grijă.

 

Stațiunea care poartă numele faimoasei zeițe Venus este recunoscută și pentru oferta balneoclimaterică, fiindcă aici găsești ape minerale sulfuroase, recomandate pentru boli ale pielii, spondiloză și anemie. În stațiunea Venus te poți bucura de plajă cât este ziua de lungă, iar pentru seri captivante, ai la dispoziție un parc de distracții pe care îl găsești la intrarea spre Mangalia.

 

Îți place să vizitezi împrejurimile și să afli lucruri interesante? Turiștii care ajung pe litoral în timpul verii preferă să vadă locuri noi și să cunoască istoria Dobrogei. Aici se organizează și excursii la cele mai importante vestigii din zonă, așa că nu ai timp să te plictisești în concediu.

 

Pentru că în sezonul estival vrei să trăiești clipe frumoase alături de cei dragi pe litoralul românesc, poți alege partea de sud și stațiunea Venus, potrivită și pentru vacanțele cu cei mici.