Stil masculin: Cum să te îmbraci adecvat la trecerea dintre anotimpuri

Iarna a ieșit uşor din scenă şi soarele şi-a făcut timid apariţia, însă niciodată nu ştii cum să te îmbraci astfel încât să nu fi luat prin surprindere? Ba îţi iei fularul când afară sunt 14 °C, ba pleci în pulover şi brusc vine ploaia? Iată ce ar trebui să ai în vedere primăvara aceasta, pentru a reuşi să nu fi surprins de prognoza meteo.

Barbat elegant

Dacă femeilor le este destul de uşor să facă trecerea dintre anotimpuri atunci când vine vorba de stilul vestimentar, bărbaţii se confruntă cu mult mai multe provocări pentru a reuşi să facă aceeaşi tranziţie.

Iată ce ar trebui să ai în vedere ca să reuşeşti să te îmbraci adecvat primăvara aceasta.

  •  Alege materiale confortabile în funcţie de anotimp

Este evident că nu poţi purta paltonul de lână când deja afară termometrul arată 15°C. Înlocuieşte gecile şi puloverele groase cu unele din materiale adecvate sezonului: denim, piele sau textil. Poţi asorta de exemplu, un cardigan sau un pulover din caşmir.

  • Foloseşte layeringul

Dacă noţiunea de “layering” nu îţi spune mare lucru, află că el se referă la purtarea hainelor în straturi, oferindu-ţi confortul de care ai nevoie atunci când vremea este schimbătoare.

Considerat unul dintre cele mai sofisticate concepte din modă, el poate fi aplicat cu succes atât la întâlniri de afaceri, cât şi pentru ieşirile în oraş cu prietenii, la şcoală sau la birou. Poartă un tricou sau o cămaşă, peste care poţi adăuga un cardigan cu gâtul în formă de V şi un blazer peste. Sau poţi înlocui blazerul cu o jachetă de piele sau de blugi.  Dacă ţi se pare că garderoba ta merită îmbogăţită cu noi modele de tricouri pentru bărbaţi, atunci te poţi orienta către cele polo, ele aflându-se la jumătatea drumului dintre tricourile simple şi cămăşile clasice.

  • Schimbă culorile de iarnă cu unele primăvăratice

Dacă iarna predomină culorile închise, aşa cum sunt bleumarinul, negrul, griul sau maroul, primăvara aduce o schimbare în materie de nuanţe, observându-se preferinţa pentru cele mai deschise, mai luminoase. Poate că nu vei trece direct la pantalonii galben pai, însă încearcă să introduci o notă de culoare în ţinută, mai ales dacă ai învăţat să foloseşti layeringul.

  • Poartă accesorii

Deşi poate nu ţi s-au părut importante până acum, accesoriile pot scoate în evidenţă orice vestimentaţie. Fie că alegi o cravată, o eşarfă sau o pălărie, este important să ai în vedere imaginea de ansamblu, astfel încât să porţi doar ce ţi se potriveşte cu adevărat. Brandul Massini propune o gamă largă de accesorii din care poţi alege: cravate, papioane, eşarfe, butoni, pe lângă noua colecţie de haine de primăvară menită să te inspire. Nu te feri nici de brăţări sau pandantive. Asortate cu stil, ele pot desăvârşi o ţinută.

Este important să îţi creezi un stil personal care să te pună în valoare şi în care, mai ales, să te simţi confortabil.

Sursa foto:

https://www.shutterstock.com/image-photo/handsome-man-near-car-luxury-life-290498123