Strategie de piata. Interviu cu Vlad Ciuburciu, director general Vascar

Vascar este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de conserve si preparate din carne din Romania. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 20,5 milioane de euro la finalul lui 2019, are 400 de angajati si detine 21 de magazine proprii in zona Moldovei.

Aceste cifre sunt rezultatul evolutiei celor doua branduri, Vascar si Moldova in Bucate, in contextul strategiei de piata abordate de Vlad Ciuburciu, director general, strategie ce imbina traditia cu inovatia si calitatea cu gustul delicios.

Vascar este o companie cu experienta pe piata, care a luat nastere in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui. La doi ani dupa Revolutie, aceasta si-a schimbat numele in Vascar S.A, iar in 1994 s-au deschis primele magazine.

Privatizarea si primele investitii majore au avut loc in anul 2000, iar 13 ani mai tarziu s-a lansat cel de-al doilea brand, Moldova in Bucate. In ultimii ani, una dintre cele mai importante decizii strategice este lansarea gamei „Alege natural, fara E-uri, de la Moldova in bucatedin ingrediente 100% naturale, fara conservanti sau aditivi alimentari – lansare coordonata de Vlad Ciuburciu, Director General

In cadrul unui interviu, Ciuburciu (Vascar) vorbea despre importanta unui portofoliu diversificat. „Suntem o companie producatoare de mezeluri, semipreparate, carne fresh si conserve din carne. Suntem printre putinele companii care produc toate aceste categorii, deoarece majoritatea sunt specializate pe un singur segment, a declarat Ciuburciu.

Vascar, o companie orientata catre viitor

Vascar s-a adaptat mereu momentului si reactioneaza si acum rapid la noile trenduri.„De curand, avem un parteneriat cu eMag si ne-am listat produsele din conserva pe platforma eMag”, a declarat Ciuburciu. „Foarte multa lume, in special tinerii, apeleaza la comenzi online, aplicatii de curierat sau livrari catering„, mai spune acesta.

Nu in ultimul rand, un alt aspect important pentru Vascar este investitia in tineri. „Avem parteneriate cu licee din Vaslui, oferim burse catre elevi, astfel incat la finalizarea ciclului de studiu sa vina sa lucreze la noi in companie, sa faca practica si sa invete. Am demarat acest proiect la inceputul anului, este un parteneriat cu doua licee, doar ca la scurt timp s-au inchis scolile”, a declarat Directorul General, precizand ca rezultatele vor fi vizibile in anii urmatori.