Interviu Mesteri Locali, cine sunt si cum te pot ajuta

Mesteri Locali este o platforma online care conecteaza proprietari care au nevoie sa realizeze reparatii si renovari cu meseriasii din zona.

Lansat in 2019, site-ul isi ofera serviciile gratuit, atat particularilor care cauta un meserias de incredere, cat si profesionistilor care doresc sa isi construiasca o reputatie online solida.

Vom continua sa oferim serviciile noastre gratuit si in anii care urmeaza, deoarece vrem sa oferim valoare prin ceea ce facem, atat meseriasilor cat si proprietarilor, sa gasim meseriasi seriosi si sa construim o comunitate de oameni pentru oameni.” – Dorian Lupu, Mesteri Locali

Servicii pentru casa ta  

Pana in prezent, particularii au postat peste 600 de cereri de reparatii si renovari iar profesionistii din zona au raspuns cu peste 2000 de oferte de pret, Mesteri Locali ajutand astfel peste 80% din clienti sa gaseasca un electrician autorizat, un instalator bun sau un zugrav priceput. Un bun exemplu sunt clientii care cauta un instalator pentru montajul de instalatii sanitare sau reparatii de centrale termice, fiind posibil sa gaseasca un profesionist autorizat in cel mai scurt timp.

Ajutor pentru meseriasi 

Fiecare profesionist are o pagina de profil, un profil public, in care sunt listate serviciile oferite, recenziile primite, poze cu proiectele executate de acestia si nu numai. Aceste profile sunt listate in directoriul de profesionisti iar particularii au optiunea de a-i cauta si contacta direct, gasindu-i usor in functie de locatie si serviciu oferit. 

Totodata meseriasii primesc notificari atunci cand o lucrare devine disponibila in zona, iar daca sunt disponibili si interesati pot opta pentru a trimite o oferta de pret clientului. „Sistemul de notificari ajuta meseriasii sa fie mai eficienti cu timpul lor, generand alerte pentru meseriasii care ofera serviciu solicitat in apropierea lucrarii” spune Dorian. 

Clienti multumiti 

Pentru particulari, solicitarea de oferte este gratuita iar acestia au posibilitatea de a compara profile, oferte de pret, recenzii iar atunci cand au gasit meseriasul pot decide cu cine doresc sa colaboreze. 

Acest lucru este foarte avantajos pentru particulari deoarece isi pot continua treburile fara sa fie nevoiti sa alerge dupa meseriasi. „Noi punem in contact particularii cu meseriasii din zona. Mesterii care aleg sa trimita o oferta pot contacta ulterior clientul, la fel solicitantul are la dispozitie contactele meseriasilor care au ofertat.” continua Dorian. 

 In mod normal Mesteri Locali ofera proprietarilor sugestii de meserasi in cateva minute de la publicarea unei lucrari, pana la sfarsitul zilei lucrarea atingand maximul de 5 oferte permise. 

 Cat despre a ajuta oamenii, Dorian crede ca antreprenorii trebuie sa isi ofere suport unul altuia pentru a avea succes, crescandu-si afacerile impreuna, dupa cum a spus si el: „Aceasta perspectiva face din Romania un loc grozav pentru a dezvolta o afacere digitala de succes.”