STUDIU: Cat de mult stau romanii pe internet intr-o zi? Iata cum sa transformi timpul petrecut pe internet in timp productiv

STUDIU: Cat de mult stau romanii pe internet intr-o zi? Iata cum sa transformi timpul petrecut pe internet in timp productiv

 Un studiu realizat de compania ZenithOptimedia in anul 2015, denumit “Media Consumption Forecast”, arata ca romanii petrec in medie 271,2 minute navigand pe internet, zi de zi. In plus, studiul preconizeaza ca aceasta medie va creste cu aproximariv 10% anual, in urmatorii ani. Desigur, cifra de 271,2 minute este orientativa, anumite persoane petrecand chiar mai mult timp pe internet, privind seriale, folosind retelele sociale, citind articole sau cautand pe motoarele de cautare. 

Daca iti doresti sa transformi macar o mica parte din timpul petrecut pe internet in timp consumat productiv, atunci avem cateva idei de activitati interesante pe care sa le desfasori online:

Cursuri online

Cursurile online sunt o super metoda de a petrece timp pe internet cu real folos. Exista o paleta larga de cursuri pe care le poti face online, unele dintre ele de scurta durata, altele de lunga durata, unele chiar oferite de universitati de renume precum Yale sau Stanford. 

Poti studia de la discipline umaniste (istorie, arte, comunicare etc.) si pana la discipline exacte (programare, fizica, chimie etc.), iar partea buna este ca o poti face chiar de pe telefon. In cazul in care nu ai mai folosit laptopul de mult sau acesta este stricat, acum este un moment bun sa apelezi la un service pentru laptopuri pentru a-l putea folosi in scop util. 

Promovare pe social media

Foloseste timpul petrecut pe retelele sociale in mod util: promoveaza-ti afacerea sau cariera. Indiferent de domeniul in care ai o afacere, profesezi sau iti desfasori pasiunea este o super idee sa te promovezi pe retelele sociale. Cateva trucuri pe care sa le aplici incepand chiar de azi sunt:

  • Pune-ti la punct profilul de LinkedIn. Adauga informatii legate de educatie, locuri de munca, skill-uri si aptitudini si nu uita sa iti formezi o retea puternica alcatuita din prieteni, colaboratori, colegi si profesionisti din bransa ta sau branse inrudite.
  • Foloseste-te de Instagram. Profita de ceea ce iti pune la dispozitie platforma de contiut vizual. Posteaza zilnic poze/filmulete/story-uri relevante pentru ceea ce vrei sa promovezi si nu uita sa interactionezi cu comunitatea ta, dar si cu persoanele relevante din domeniul in care activezi. 
  • Incearca Facebook Ads. Facebook Ads nu sunt foarte scumpe si te pot ajuta sa faci o promovare extrem de bine targetata. Iti poti identifica publicul tinta, in functie de sex, ocupatie, preferinte, varsta etc. si poti alege ca mesajul tau sa fie trimis exact catre cei ce ar putea fi interesati. 
  • Pentru mai multe trucuri legate de promovarea pe retelele de socializare intra aici si vei gasi cateva sfaturi super utile. 

Indiferent de cum alegi sa iti petreci timpul pe internet, nu pierde din vedere faptul ca ai putea sa faci nenumarate lucruri utile si care iti pot aduce beneficii reale in viitor. 

Sursa foto: shutterstock.com