Teama de a vorbi in public ramane istorie! Cursurile de dezvoltare personala aduc un real ajutor!

In era in care traim, tinerii au din ce in ce mai multe frici, fapt ce este cauzat de o multime de factori, atat interni, cat si externi. Cativa dintre acestia pot fi reprezentati de problemele din familie, de la scoala, pandemia de Covid-19 etc. Una dintre cele mai des intalnite temeri este aceea de a vorbi in public. Tinerii au mari dificultati in a se face auziti, in a oferi feedback, o parere, un sfat.

Daca juniorul tau se confrunta cu astfel de probleme, este recomandat sa iei atitudine si sa incerci sa rezolvi situatia, pentru ca cel mic sa creasca armonios si sanatos. Una dintre cele mai eficiente metode de combatere a fricii de a vorbi in public o reprezinta participarea la cursuri de dezvoltare personala.

De ce exista teama de a te face auzit?

Daca micutul tau se confrunta cu aceste dificultati, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa il intelegi si sa empatizezi cu trairile lui. Pentru a reusi astfel de lucruri, este nevoie sa intelegi in detaliu cum se simte el in acele momente. Atunci cand juniorul trebuie sa vorbeasca in fata unui public, se simte expus, vulnerabil, este in centrul atentiei si pare ca toti ochii sunt pe el.

Acesta crede ca toti cei care il privesc stiu despre temerea lui si despre faptul ca este slab pregatit. Astfel, copilul crede ca toate persoanele sunt gata sa il judece, sa ii observe pana si cea mai mica greseala, de care sa se poata lega ulterior. De cand se aseaza in fata publicului pana cand pleaca, juniorul tau are impresia ca se comporta jenant, caraghios si ca tot ceea ce face este sortit esecului. Nu iti face griji, caci toate aceste trairi vor lua sfarsit, odata cu participarea la cursuri de dezvoltare personala.

Daca ai inteles modul in care mintea si sufletul lui functioneaza in acele momente, trebuie sa fii constient de faptul ca aceste temeri sunt normale, intr-o oarecare masura. Cu totii avem emotii atunci cand vorbim in fata unui public, insa acest aspect poate deveni o problema atunci cand iti afecteaza activitatile de zi cu zi.

In cazul in care copilul tau are note mici la scoala pentru ca nu a putut prezenta, intr-un mod coerent, proiectul sau nu isi poate face prieteni, deoarece ii este rusine sa socializeze, inseamna ca este momentul sa iei atitudine.

Cursurile de dezvoltare personala ii pot schimba total viata

Sesiunile pentru adolescenti, organizate de specialistii Success Academy, au, printre altele, puterea de a-i face pe cursanti sa se simta liberi, sa fie acceptati intr-un colectiv, unde nimeni nu ii judeca. Ba mai mult, aici, fiecare calitate va fi apreciata si fructificata, iar fiecare defect va fi remediat, fara critici.

Modalitatile moderne si interactive de predare fac ca orice persoana care participa la aceste cursuri de dezvoltare personala sa doreasca sa se implice, sa comunice, sa isi exprime ideile, opiniile si sa ofere un feedback sincer, intr-un mod constructiv. Acestia vor dobandi o inteligenta emotionala si intrapersonala, un stil de viata echilibrat, bune capacitati de comunicare, de gandire critica si analitica.

Acum ca stii cum pot cursurile de dezvoltare personala sa il ajute pe juniorul tau, nu ramane decat sa iti pui increderea in echipa Success Academy si sa ii fii alaturi pe acest drum al evolutiei.