Termometrul digital – arma care poate identifica instant persoanele potential infectate

Lumea noastra pare ca s-a schimbat peste noapte odata cu raspandirea la nivel global a COVID-19. Astfel, cu totii ne-am vazut a fi nevoiti sa luam masuri de siguranta, dar si am fost obligati sa ne adaptam la noile conditii. In aceasta perioada plina de incertitudine foarte putine lucruri sunt sigure, insa unul dintre acestea este cel ca temperatura ridicata este un simptom al infectarii. Asadar, un simplu termometru digital este o arma importanta in incercarea de a preveni raspandirea virusului. Asemena dispozitive fac parte din viata noastra si le intalnim la tot pasul, la intrarile in sedii de firma, mijloace de transport in comun, insitutii, centre comerciale, supermarket-uri si nu numai. E clar, utilitatea lor nu poate fi pusa la indoiala, iar termometrele digitale le putem folosi zilnic inainte de a iesi din casa pentru a ne asigura ca nu prezentam principalul simptom. Totusi, in contextul in care piata este inundata de zeci sau poate chiar sute de modele, cum stim sa il alegem pe cel potrivit? Sunt cateva functii pe care sa le avem in vedere:

Functiile dupa care sa te uiti                 

Inainte de toate, un termometru digital are principala functie de a masura simplu si rapid temperatura corporala, iar totul se face igienic, fara sa fie nevoie de contactul direct cu pielea. Distanta de masurare este intre 1 si 3 cm, iar pentru ca totul sa fie cat mai clar sunt indicate 3 culori. Astfel, prima dintre aceasta, verde, indica o temperatura normala a corpului, intre 32 si 37.3 grade. A doua, portocaliu, indica o temperatura ridicata, intre 37.4 si 38 de grade, pe cand ultima, rosu, inseamna febra mare, temperatura corpului fiind intre 38.1 si 42.9 grade. Mai departe, functia de memorie a pana la 32 sau chiar mai multe masuratori, din nou, poate fi utila in anumite contexte. Si functia de alarma conteaza, iar oprirea dupa 20 de secunde este utila pentru ca ajuta la prelungirea duratei de viata a bateriilor. Temperatura mediului de functionare este intre 10 si 40 de grade, iar termometrul se poate folosi in conditii de umiditate de sub 85%.

Precizia este maxima

Pentru ca se foloseste tehnologia cu infrarosu, termometrele digitale asigura acuratete maxima in masurare, eroarea maxima acceptata fiind de numai ± 0.2 grade. Astfel, ne putem baza oricand pe aceste dispozitive foarte precise pentru a determina pe loc temperatura unei persoane, iar in cazul in care este nevoie sa se interzica accesul acesteia in spatiile publice inchise pentru a nu risca raspandirea infectiei.

Oricine poate folosi termometrul

Display-ul clar, greutatea redusa de putin peste 100 de grame si dimensiunile compacte fac ca un asemenea dispozitiv sa poata fi utilizat cu usurinta de catre oricine. Functionarea este simpla si intuitiva datorita ecranului LCD pe care il gasim inclusiv in varianta extra large pentru a fi si mai usoara citirea datelor.

Siguranta deplina

Termometrul digital este sigur de folosit si nu ne afecteaza sanatatea in nici un fel. Nu exista contact direct cu pielea pentru ca masurarea se face intre 1 si 3 cm, iar acestea pot fi utilizate inclusiv in cazul copiilor, cat si al celor trecuti de prima tinerete.

Nu costa o avere

Un termometru digital de calitate nu costa o avere, motiv pentru care nimeni nu trebuie sa faca cine stie ce efort din punct de vedere financiar pentru a-si permite achizitionarea unui asemenea dispozitiv. Cu numai cateva sute de lei avem posibilitatea de a cumpara unul pe care sa ne bazam in orice context, iar o multime de varianta grozave gasim in cadrul magazinului online iUni.