Toamna aduce o noua colectie de covoare din lana la Startdecor

Culori puternice, nuante predominante de grena si albastru, 30 de modele si diverse dimensiuni. Este vorba despre noua colectie de covoare din lana de la Startdecor, lansata in Romania la inceputul lunii septembrie si despre care ne va povesti mai multe unul dintre reprezentantii retailerului online in randurile de mai jos.

Majoritatea magazinelor de profil renunta sau nu au in vedere comercializarea covoarelor din lana datorita pretului ridicat, de ce Startdecor continua sa le promoveze?

Covorul din lana, pe langa calitatea lui indiscutabila, este un produs cu traditie in casele noastre. In Romania se produceau unele dintre cele mai bune covoare de lana din intreaga lume la fabrica Siretul, la Alba Iulia unde era fabrica Incov si bineinteles la Cisnadie care era etalonul covoarelor la nivel european. Eu imi amintesc de copilarie si de povestirile bunicii mele, despre cum astepta la poarta fabricii de la Alba Iulia ore in sir pentru un covor si partea interesanta era ca nu existau prea multe variante din care sa alegi, ajungeai la rand si il primeai pe cel din fata. Toata lumea voia un covor din lana, iar mandria era mare dupa ce ajungea in posesia lui. Astazi nu mai este la fel, de expemplu noi dispunem de peste 300 modele in portofoliu in nenumarate culori si dimensiuni, toate produse in Polonia din 100% lana Noua Zeelanda, pentru a satisface toate nevoile consumatorului. E adevarat ca piata este dominata de covoarele sintetice cu origine Turcia, dar calitatea celor din lana este mult superioara, iar cunoscatorii si clientii dornici de un produs durabil au existat si vor exista mereu.

Noua colectie pune in valoare covorul traditional, de fapt este formata in proportie de 80% din desene cu motive traditionale care fac parte dintr-un trend intr-o continua revenire la nivel european in design-ul interior. De altfel desenele clasice nu au murit niciodata, e o moda care nu se mai termina, produse care nu lipsesc din magazinul de covoare online Startdecor.

Traim un an diferit, unul dificil pentru mai multe ramuri ale comertului mondial, cum a fost afectat Startdecor din punct de vedere financiar?

La inceputul pandemiei lumea a fost reticienta si comenzile au scazut la cel mai mic nivel din anul 2015 de cand suntem in mediul online cu produsele home&deco, mai apoi lucrurile s-au reglat si oamenii au revenit la rutine zilnica in ceea ce priveste produsele pentru casa. Asteptam o crestere in semestrul trei cand piata de covoare este mai activa decat in restul anului.