TOP 3 accente interesante de culoare pentru livingul tău

Te-ai plictisit de livingul tău şi vrei să faci o schimbare, dar totuşi nu eşti sigur de unde să începi? Iată 3 idei interesante de accente de culoare pentru mai multă inspiraţie!

Inspiră-te din ideile de mai jos

Vopseşte unul dintre pereţi

Dacă vrei o schimbare în livingul tău, o idee interesantă ar fi să vopseşti unul din pereţi sau să pui nişte tapet cu un print interesant. Începe cu un singur perete şi alege o culoare îndrăzneaţă. Recomandat ar fi să fie un singur perete tocmai pentru că vopsirea întregii camere ar putea fi o schimbare prea majoră. Dacă alegi un singur perete te poţi juca mult mai mult cu nuanţele şi modele, tocmai pentru că este un spaţiu mai mic, ce va fi punctul central al noului tău living. Poţi folosi o vopsea decorativă de Novacolor-romania.ro sau un tapet cu un imprimeu interesant ceva floral sau exotic, în funcţie de gusturile tale şi piesele deja existente în casa ta. 

Adaugă un tablou supradimensionat

Dacă nu vrei să faci modificări la nivelul pereţilor o idee ceva mai simplă ar fi să adaug un tablou de dimensiuni mai mari. Când te plictiseşti de el îi poţi schimba oricând imaginea aleasă cu ceva diferit şi vei obţine un look nou, fără prea mult efort. Încearcă să dozezi culoarea din tablou astfel încât să fie una în contrast cu restul pieselor din livingul tău. Cât despre amplasare, perete din spatele canapelei este zona ideală de a scoate în evidenţă o astfel de piesă de decor. În ceea ce priveşte conţinutul, acesta poate să fie orice îţi doreşti, atâta timp cât foloseşti nişte nuanţe care să iasă în evidenţă şi să contrasteze frumos cu restul ambianţei create. 

Alege o plantă

O plantă poate fi o metodă foarte uşoară de a integra nişte culoare în livingul tău. Un ghiveci cu o plantă de dimensiuni medii spre mari poate exact ce îţi doreai şi poate completa perfect designul deja existent. Poţi pune planta într-un colţ sau undeva lângă consola cu televizor, în funcţie de cum îţi permite spaţiul şi aranjarea. Plantele vor oxigena şi aerul din cameră, iar în timp dacă îţi doreşti poţi să mai adaugi una sau două pentru a crea un colţ verde al casei, de care să te bucuri mereu. Ţine cont de faptul că va trebui să te ocupi îndeaproape în îngrijirea plantei dacă îţi doreşti să se dezvolte frumos şi să o ai pentru cât mai mult timp. 

Aşadar, este destul de uşor să dai un refresh livingului şi să adaugi o pată de culoare, tot ce trebuie să faci este să te foloseşti de ce ai deja şi să introduci noi elemente care să iasă în evidenţă. Nu e nevoie să alegi piese ciudate sau obiecte abstracte, te poţi folosi de nişte decoraţiuni clasice pe care să le adaptezi la nevoile şi dorinţele tale. Caută mai multe poze de inspiraţie şi combină-le cu ce ai deja în minte pentru a te bucura de un rezultat original şi care să te reprezinte în totalitate. 

Sursă foto: pexels.com