Merită sau nu să îți faci asigurare auto CASCO? Iată ce trebuie să știi

Asigurarea mașinii reprezintă un moment important pentru orice șofer. Asigurarea RCA este obligatorie a fi efectuată de către orice cetățean care deține un autovehicul, acest aspect fiind reglementat prin lege. Important de știut, este că asigurarea obligatorie nu acoperă toate riscurile care pot apărea de-a lungul timpului în trafic, fapt pentru care este recomandată o asigurare facultativă. O astfel de asigurare este ce CASCO, care te poate scăpa de cheltuieli nedorite în urma unor situații neplăcute.

Cum multă se întreabă dacă merită sau nu să-și facă o asigurare suplimentară, este important să iei la cunoștință câteva informații esențiale.

Iată ce trebuie să știi despre asigurarea CASCO

Diferența dintre asigurarea obligatorie și facultativă

Pentru început, este important să cunoști diferența dintre o asigurare RCA și una CASCO. Asigurarea RCA este ce acoperă doar pagubele persoanelor nevinovate implicate într-un accident. Așadar, dacă ești implicat într-o situație care se finalizează cu pagube și vinovatul ești tu, asiguratorul va plăti daunele celeilalte persoane. În schimb, o asigurare CASCO a mașinii de la Asirom.ro, este special creata pentru a veni in ajutorul persoanei vinovate și a îi acoperi și acesteia pagubele. În lipsa acesteia, va trebuie să suporți cheltuielile din propriul buzunar.

Riscurile acoperite de către o asigurare CASCO

Asigurarea CASCO este o alegere excelentă dacă îți dorești să beneficiezi de protecție în cazul unor posibile întâmplări mai puțin fericite în trafic. Indiferent dacă este vorba de un accident cauzat de tine sau de unul în care ești doar implicat, această asigurare îți poate acoperi o serie de riscuri.

Principalul aspect care merită menționat, este reprezentat de faptul că polița tip CASCO acoperă toate pagubele materiale suferita de către autovehicul, indiferent de context. Așadar, chiar dacă vorbim despre un accident sau fenomene meteorologice puternice, avînd mașina asigurată, poți să stai liniștit. Despăgubirile se oferă și în cazul transportatorilor de marfă. Dacă aceștia întâmpină probleme pe traseu, iar o parte din produsele transportate sunt avariate, polița acoperă valoarea acestora.

În cazul unui furt sau a unei tentative privind componente ale mașinii personale, asigurarea facultativă își va sigura despăgubirea. Astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite, mai ales dacă autovehiculul este nou și are o valoare de piață apreciabilă. Acoperirea pagubelor se realizează în urma unei evaluări făcute de către asigurator, pentru a estima valoarea pagubelor și a le remedia ulterior.

De asemenea, în funcție de asiguratorul pe care îl alegi, poți beneficia de un alt autoturism în perioada în care mașina ta se afla în service pentru reparații. Astfel, îți poți continua activitățile fără să îți complici viața de zi cu zi din cauza lipsei autovehiculului.

Luând în considerare toate aceste aspecte, reiese că o asigurare CASCO este cu adevărat folositoare și merită făcută , dacă îți dorești ca autoturismul tău să fie în siguranță indiferent de orice s-ar întâmpla. Indiferent de gradul de experiență pe care îl ai ca șofer, niciodată nu știi ce obstacole își pot apărea în cale, fapt pentru care este recomandat ca pe lângă asigurarea obligatorie să o ai și pe cea facultativă.

Sursa foto: Pexels.com