TOP 5 motive pentru care ar trebui să începi să cumperi second hand

Cumpăratul second hand a început să devină un adevărat trend global, însă încă mai există oameni care sunt sceptici la un astfel de mod de a-ți face cumpărăturile. Să cumperi second hand nu înseamnă să nu îți permiți ceva nou, să fii zgârcit sau să nu îți pese ce iei. Să cumperi second hand înseamnă să îți pese de natură, de obiecte și de lucrurile din jurul tău.

Dacă nu te-am convins, iată cinci motive pentru care cumpăratul second hand ar trebui să devină un obicei pentru tine:Ajută planeta

Activitățile zilnice ale oamenilor au început să aibă, de-a lungul timpului, un adevărat impact negativ asupra planetei. Modul în care oamenii se raportează la consumul lor este foarte superficial și asta duce la deteriorarea vieții pe planetă. O problemă legată de mediu pe care consumul oamenilor o crează este epuizarea resurselor.
De asemenea, dacă alegi să comanzi haine online la prețuri foarte mici, șansele ca acestea să fie făcute prin metode neetice (cum este munca prost plătită sau copii forțați să lucreze) și să poluezi suplimentar prin curier sunt foarte mari.
Astfel, dacă alegi să cumperi obiecte second hand impactul pe care tu îl ai asupra planetei scade semnificativ, iar ideea că ai făcut o faptă bună.

Salvezi niște bani frumușei

Conceptul de second hand este cunoscut pentru faptul că poți găsi orice lucru la un preț foarte mic. Astfel, dacă alegi să dai iama într-un anticariat sau un magazin cu haine second hand în loc să fugi la mall poți salva ușor câteva sute de lei și să găsești lucruri mai calitative și mai rare decât ce puteai găsi la mall. De altfel, dacă ai nevoie urgentă de un obiect, dar nu ai banii necesari pentru unul nou, varianta second hand este ideală pentru tine!

Poți cumpăra (aproape) ORICE second hand

Foarte mulți oameni atunci când se gândesc la second-hand se gândesc automat la magazinele micuțe de haine la mâna a doua. Află că poți găsi aproape orice care poate fi găsit și cumpărat second-hand. De exemplu, poți cumpăra cărți de la anticariate, telefoane recondiționate de pe site-uri specializate, mobilă de la meșteri care îi dau un nou sens sau calculatoare second hand de la Interlink.ro.

Găsești lucruri foarte rare la prețuri de nimic

Nu de puține ori au existat oameni care au găsit haine de designeri, piese care nu se mai găsesc nicăieri sau obiecte rare când erau în căutare de produse second hand. Motivul pentru care oamenii au început să recurgă la produsele la mâna a doua este faptul că un produs nou este deseori scump și din materiale nu foarte calitative.

Previi aruncarea inutilă a obiectelor dându-le o nouă viață

Numeroase persoane nu poartă hainele până să se rupă sau să se deterioreze. Aceste haine sfârșesc aruncate la gunoi pentru că posesorul său s-a plictisit de ele sau pentru că au un mic defect. Cu toate acestea, o variantă în regulă pentru toată lumea ar fi ca, în cazul în care te-ai plictisit de un obiect, îl poți vinde pe diferite site-uri, grupuri de Facebook sau către firme care să le recondiționeze și să le facă ca noi.
În momentul în care cumperi un obiect pentru a-l dărui, a-l folosi sau a-l dona, îi oferi acestui obiect un nou scop și îi prelungești viața.

Așadar, cumpăratul second hand înseamnă mai mult decât o simplă ieșire la cumpărături. Cumpăratul obiectelor second hand înseamnă o metodă etică, sustenabilă și cu sens de a face cumpărături.

Sursa foto: Unsplash.com