Top 5 sfaturi pentru intretinerea masinii vara

Temperaturile ridicate din timpul verii afectează mașina, pornind de la motor și până la stergatoare. Chiar și așa, există câteva sfaturi și recomandări care te vor ajuta să întreții mașina așa cum se cuvinte în timpul sezonului cald. Mașina este formată din foarte multe părți interne, componente și părți externe care dacă se deteriorează, pot costa foarte mulți bani pentru a fi înlocuite. Chiar dacă acest lucru se poate întâmpla oricând, poți crește durata de viață a autovehicului, întreținând-ul așa cum trebuie.

Așadar, pe timpul verii fii atent la următoarele lucruri pentru a te bucura de buna funcționare a autoturismului tău.

Verifică periodic lichidele mașinii

Verificarea cu periodicitate a lichidelor este o activitate foarte importantă pe care trebuie să o faci în orice perioadă a anului, dar mai ales vara. Verifica lichidul de răcire, uleiul de motor, lichidul de frână și lichidul de servodirectie, dacă există.

De asemenea, asigură-te că nivelului acestor lichide se află în parametrii optimi. Spre exemplu, lichidul de frână trebuie să fie limpede și să nu prezinte urme de apă sau reziduuri.

Schimbarea anvelopelor

Odată cu creșterea temperaturilor din termometre trebuie să treci la anvelopele de vară. Vremea caldă accentuează acumularea de căldură pe suprafețele anvelopelor, slăbi ndu-i astfel integritatea sa structurală. Din acest motiv este recomandat, dar și reglementat prin lege, ca pe timpul veri să folosești doar anvelopele special dedicate acestui sezon.

Verifică sistemul de răcire

Sistemul de răcire acționează exact ca un scut care previne supraîncălzirea mașinii. Lichidul de răcire din motor trebuie înlocui complet în fiecare an. Principala recomandare constă în adăugarea unui amestec 50/50 de antigel și apă distilată. Capacul radiatorului trebuie deschis cu precauție, numai după ce motorul s-a răcit complet.

De asemenea, asigură-te că toate componentele de bază funcționează perfect: pompa, termostatul, senzorii și ventilatorul.

Vezi în ce stare sunt ștergătoarele

Expunerea la soare și temperaturi ridicate pot duce la craparea ștergătoarelor. De asemena, și ploile de vară, cele torențiale și zgomotoase afectează starea lor, așa că recomandarea noastră este să verifici starea ștergătoarelor. Ploile de vară sunt neprevăzute, pot veni oricând și sunt destul de puternice. Pentru a avea tot timpul vizibilitate, asigură-te că ai ștergătoare intacte.

Examinează sistemul de aer condiționat

În lunile de vară, când canicula este prezentă, devine imposibil să stai în mașină fără să fie pornit aerul condiționat. Asemenea oricărei componente esențiale, și aerul condiționat are nevoie de întreținere și verificare la intervale de timp regulate. Recomandarea noastră este să mergeți la un specialist ori de câte ori simți că aerul din mașină nu este răcit suficient sau de fiecare dată când simți prezența unor mirosuri neplăcute.

Pe lângă informațiile practice pe care e bine să le cunoști pentru întreținerea corectă a mașinii, este bine să ai idee și despre legile și reglementările auto. Spre exemplu, legea RCA reglementează ca în cazul unui accident în care tu reprezinți partea vătămată poți beneficia de o mașină la schimb gratuit pe RCA. Mai mult einformații despre asta, dar și despre alte lucruri găsești pe MasiniInlocuireDauna.ro.