3 idei de investiții care te vor ajuta să te restabilizezi economic post-pandemie

Este deja un fapt binecunoscut că anul 2020 a adus în viețile tuturor probleme financiare. Lucrurile încep să revină la normal, dar dezechilibrele cauzate sunt dificil de acoperit. Fie că faci parte dintr-o ramură a economiei care nu a fost afectată așa de tare de restricțiile impuse în ultimul an, fie că, din contră, virusul ți-a tulburat profund liniștea materială, un venit secundar îți va prinde cu siguranță bine. 

Iată 3 posibilități de investiții pe care să le iei în considerare pentru a te integra cât mai bine în climatul economic care se conturează în următorul an

  • Piața imobiliară

În general, subiectul investițiilor în domeniul imobiliar este foarte dezbătut de cei interesați. Contrar opiniei multora, acestea sunt în foarte mare măsură sigure, întrucât, indiferent de panta pe care o urmează evoluția afacerii tale, vei știi sigur că ai o plasă de siguranță : imobilul în sine. 

Mulți români aleg să cumpere apartamente sau garsoniere pe care ulterior să le închirieze pentru a-și acoperi cheltuielile și pentru a obține, până la urmă, un profit. Dacă ești tentat să te alături acestora, dar mai ai de strâns o parte din banii necesari, nu aștepta ca prețurile imobilelor să crească și fă un împrumut bancar.

Teama de birocrație nu trebuie să te împiedice să faci acest pas. Companii precum Hopcredit.ro oferă posibilitatea contractării unui credit fulger aprobat online și te scutesc de interacțiunile cu lumea giganților bancari.

  • Piața de acțiuni

Chiar dacă piața a înregistrat o volatilitate nemaiîntâlnită în ultimul an, investitorii inteligenți alături de cei care au știut să speculeze fluctuațiile pieței au reușit să strângă mici averi din tranzacționarea acțiunilor la bursă. Bineînțeles, nu este niciodată recomandat să-ți pui toate economiile în plasamente riscante care pot da câștiguri impresionante, însă, cu puțină chibzuință, poți face bani frumoși din produse agregate de tip ETF sau dacă arunci un ochi către companiile de biotehnologie.

 Dată fiind multitudinea de aplicații pentru telefonul mobil și servicii financiare disponibile, este din ce în ce mai ușor ca fiecare român să devină un mic investitor. Ai grijă, totuși, să nu riști mai mult decât îți poți asuma să pierzi și să ai un portofoliu cât mai diversificat, pentru a te proteja de eșecuri neașteptate.

  • Domeniul HoReCa

 Păstrează o ușă deschisă și către universul HoReCa. Pare contraintuitiv, însă dacă ești orientat și simți că ai o idee de afacere profitabilă, nu te lăsa intimidat de situația altor investitori din acest domeniu. Administratorii acestui tip de afacere au fost poate cel mai tare afectați de pandemie, dar, pentru novicii în domeniu, rănile colegilor de breaslă pot reprezenta un avantaj.

 Este, într-adevăr, o variantă mai riscantă, dar care, gestionată cu îndemânare și profesionalism, poate fi alegerea excelentă. 

 

În concluzie, dacă simți că nu o duci bine din punct de vedere financiar, nu trebuie să crezi că ești pierdut. Există nenumărate oportunități la îndemâna tuturor, trebuie doar să tratezi situația cu calm și să rămâi orientat.

 

Sursa foto: pexels.com