Top 7 activități interesante pe care le poți face în Grecia

Călătoriile reprezintă o activitate apreciată de majoritatea oamenilor deoarece ne încarcă de amintiri și experiențe, perspective și culturi noi. 

Grecia este considerată o țară magică datorită istoriei sale mitologice, filosofice, literare și arhitecturale. Putem recunoaște această țară prin culorile specifice: albastru, care reprezintă cerul și mările ce înconjoară Grecia, și albul care reprezintă atât vârfurile crestelor, cât și credința ortodoxă a grecilor. 

Dacă vrei să vizitezi țara mitologică este bine să-ți faci un plan stabilit dinainte cu ajutorul unui ghid de călătorie în Grecia. În plus, iată 7 activități pe care le poți face pentru o experiență magică.

1.Urcă pe muntele Olimp

Muntele Olimp este bine-cunoscut ca fiind locul unde Zeus stătea pe tron și petrecea alături de ceilalți zei, iar Hades trimitea informații către lumea de sub pământ pe care o conducea. 

2.Fă un tur al Acropolei

Dacă vrei să călătorești în Grecia, Acropole este principala atracție turistică pe care nu trebuie să o ratezi. 

Pe lângă faptul că acolo se află statuia Atenei, zeița care a oferit numele capitalei Greciei, Acropole este un spațiu pietruit cu alei care permit călătorilor să se bucure de o plimbare relaxantă pe lângă monumentele istorice. Excursia poate fi culminată cu vizita Partenonului.

3.Vizitează Delphi

Delphi reprezenta în trecut un loc de pelerinaj unde se aduceau omagii zeului antic grec al vindecării, muzicii, luminii și al profeției, numit Apollo. 

Astăzi, orașul Delphi este bine cunoscut pentru patru dintre cele mai admirate obiective turistice: templul, teatrul, stadionul și ruinele antice. 

4.Fă o drumeție pe traseul Fira-Oia

Traseul Fira-Oia din Santorini oferă o vedere încântătoare asupra mării, vulcanilor din regiune și asupra calderei. În principal, această drumeție ar trebui să dureze aproximativ 2 ore de mers la pas, dar de cele mai multe ori, călătorii ajung la Oia și după 4-5 ore.

5.Fă un tur cu Jeep-ul în regiunea Agrari

Dacă ai nevoie de o oază de liniște, nepopulată, dar totuși aventuroasă, regiunea Agrari din Mykonos este opțiunea ideală. Agrari este cunoscută pentru plaja sălbatică înconjurată de o vegetație și o faună complexă, dar și pentru tururile unice cu Jeep-ul pe dealurile muntoase care o înconjoară.

6.Vizitează orașul medieval din Rhodos

Orașul medieval din Rhodos sau Centrul Vechi, cum îl numesc cetățenii, este, în sine, o atracție turistică datorită importanței istorice pe care o prezintă prin ziduri, turnuri și clădiri conservate.

Mulți dintre vizitatori preferă să viziteze Centrul Vechi al orașului medieval prin închirierea scuterelor deoarece pot să se distreze și să facă un tur al monumentelor istorice în același timp.

7.Vizitează acvariul Aquaworld

Complexul Aquaworld din Creta a fost înființat în 1995, iar de atunci și-a câștigat renumele datorită Centrului de Salvare al Reptilelor pe care l-a creat adiacent. Astfel că, majoritatea animalelor care trăiesc în acvariul Aquaworld au fost salvate sau adoptate de la proprietari care nu mai aveau disponibilitate să le îngrijească. 

Vizitatorii sunt invitați să se joace cu animalele acvariului, să-și facă poze și amintiri în orice formă. 

Lista de activități interesante în Grecia poate continua, depinzând de preferințele tale și de timpul pe care îl ai disponibil pentru a vizita tărâmul mitologic în albastru și alb. Dacă mergi pe timpul verii, nu uita să te bucuri de puțin soare pe plajă.