Top prăjituri: aprox 150.000 de români au mâncat eclere Cofetăriile Delice în 2017

Peste 140.000 de Eclere, 100.000 de Amandine și 90.000 de Savarine i-au îndulcit pe românii care au trecut prin Prahova sau au comandat prăjituri de la Cofetăriile Delice în 2017. Pentru că sunt tradiționaliști când vine vorba de prăjituri, Savarina, Ora 12 sau Amandina încă le fac cu ochiul românilor, chiar dacă stiu bine ce înseamnă un Mousse sau o prajitură Mon Amis cu ciocolată belgiană.

Gusturile nu se discută, mai ales când vine vorba despre prăjituri. Cum orice masa adevarată se încheie întotdeauna cu un desert, românii încă sunt fanii prăjiturilor tradiționale.

Citește și https://informateca.ro/piata-torturilor-din-romania/

 

„Deși în București vindem prăjituri create în ultimii ani, sunt o serie de bucureșteni care se opresc pentru prăjiturile noastre tradiționale în Ploiești sau Câmpina. Aceștia vor să manânce o Amandină sau o Indiană, așa cum o făceau în copilărie,” susține Carmela Dragomir, cofondator al Cofetăriilor Delice.

Din cifrele realizate de Cofetăriile Delice, în anul 2017, rezultă că românii preferă încă deserturile tradiționale.

 

Cu cremă naturală de vanilie și glazură de ciocolată belgiană, eclerul este un desert  potrivit pentru orice sărbatoare sau pentru un ”dulce” la mijlocul zilei. Această particularitate îl poziționează pe locul unu în preferințele românilor. În 2017, Cofetăriile Delice au vândut peste 140.000 eclere în cofetăriile proprii,  în localurile afiliate sau direct către clienţii care au comandat online și telefonic.

Locul doi în topul nostru este ocupat de clasica Amandină, un gust al copilăriei pentru mulți dintre noi. Deși este o prăjitură tradițională, blatul și glazura cu cacao belgiană De Zaan îi oferă un aer modern, iar o vizită împreună cu copii la Cofetăriile Delice este o idee bună pentru a trăi și a împărtăși experiețele copilăriei tale și celor mici. Cererea pe piață în 2017 a fost de peste 100.000 amandine.

Pe locul trei, în preferințele autohtone rămâne tradiționala savarină. Românii sunt tot mai preocupați de originea și natura ingredientelor folosite la rețete.

Savarina de la Cofetăriile Delice conține blat cu ou, drojdie și friscă naturală, deci cu un gust intens de lapte. Cofetăriile Delice folosesc doar ingrediente naturale, potrivite pentru cei interesați să manânce sănătos. 90.000 de români au mâncat acest desert de la Cofetăriile Delice în 2017.

Inclusiv deserturile Ora 12 și Indiana au fost pe „buzele” românilor. Cele două deserturi reimaginate de către Carmela Dragomir, singurul cofetar român medaliat cu aur la Olimpiadele Mondiale de cofetărie din Elveția, se află pe lista preferinţelor și sunt accesibile ca preț pentru orice pofticios.

„În cofetăriile noastre, prăjiturile tradiționale rămân cele mai vândute. În Câmpina și în Ploiești, dar și în toată țara prin comenzi, prăjiturile tradiționale au depășit 60 de procente din vânzările Cofetăriilor Delice. Deși folosim ingrediente naturale, unt și ciocolată belgiană, deserturile sunt accesibile ca preț oricărui iubitor de dulce. Acesta este un obiectiv în business-ul nostru”, spune Laurențiu Dascălu, director general Cofetăriile Delice.

Citește continuarea aici:  https://informateca.ro/top-prajituri-aprox-150-000-de-romani-au-mancat-eclere-cofetariile-delice-in-2017/