Top produse pe care ar trebui să le ai mereu în casă

De cele mai multe ori avem aceeași listă de cumpărături, bazată pe alimentele pe care le includem în dieta noastră. Dar sunt acestea singurele produse de care nu ne putem lipsi? Iată câteva produse care nu trebuie să lipsească din casa ta.

Fructe și legume 

Fructele și legumele sunt principala sursă de vitamine, minerale și antioxidanți, iar secretul unei vieți sănătoase este varietatea. În casă trebuie să fie mereu un coș plin cu fructe diverse, pe care să le consumi drept gustări. În acest mod, organismul primește toți nutrienții de care are nevoie. Fructele congelate sunt de asemenea o alegere inspirată, deoarece pot fi folosite la prepararea smoothie-urilor. 

Fulgi de cereale integrale

Fulgii de cereale (ovăz, grâu, secară, orz) sunt produse bogate în fibre și vitamine din complexul B și reprezintă o alegere bună pentru micul dejun. Ele pot fi combinate cu iaurt, lapte și fructe.

Pește 

Peștele, în special cel gras (macrou, hering, somon, ton), nu trebuie să lipsească din casa noastră. Trebuie să consumăm minim 2 porții de pește pe săptămână, pentru că acest aliment este bogat în acizi grași esențiali și proteine.

Lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă este o substanță produsă de albine pentru a hrăni larvele și regina (matca). Acest produs este bogat în antioxidanți, vitamine, minerale și conține toți aminoacizii esențiali necesari organismului. De asemenea, are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. 

Polen crud

Polenul crud este o pulbere recoltată de albine de la nivelul florilor și are un gust plăcut, o aromă florală. Acesta este un aliment pur, bogat nutritiv, cu efecte benefice asupra imunității și microflorei intestinale. Polenul poate fi adăugat în smoothie-uri sau în iaurt. 

 

Așadar, nu te limita doar la produsele pe care le-ai consumat până acum, deoarece numai o dietă variată poate să asigure toți nutrienții de care ai nevoie.