Tot ce trebuie să știi despre casele de pariuri

Obiceiul de a paria a însoțit umanitatea de-a lungul istoriei. În toate colțurile lumii există adevărate culturi ale pariului, care se bazează pe activități și sporturi diverse. În epoca globalizării, industria de profil pare să uniformizeze tradițiile de pariere și să aducă laolaltă oameni și evenimente sportive într-un festival continuu al beturilor. Casele de pariuri facilitează accesul la distracție, mai ales în contextul dezvoltării agențiilor online. Acestea sunt tot mai populare, pentru că sunt accesibile de pe orice telefon conectat la internet și au o ofertă variată. Pentru a juca online, trebuie să știi cât mai mult despre casele de pariuri, iar informațiile de mai jos te ajută în acest sens.

Casele de pariuri au nevoie de licențiere pentru a funcționa legal

Pentru a funcționa pe teritoriul României, orice agenție de pariuri trebuie să obțină licențiere din partea Oficiului Național al Jocurilor de Noroc (ONJN). Regula este valabilă și pentru casele de pariuri online, care sunt obligate să afișeze pe prima pagină sigla ONJN, numărul licenței și valabilitatea acesteia. Legea vizează și consumatorul, astfel că riști o amendă de până la 10.000 de lei dacă pariezi la o agenție nelicențiată. 

Cotele diferă de la o casă de pariuri la alta

Fiecare casă de pariuri are anumiți specialiști, numiți bookmakers, care stabilesc cotele pentru evenimentele sportive. Valoarea acestora este foarte importantă, pentru că determină câștigurile agenției și ale jucătorilor. Deși uneori cotele unor case de pariuri diverse coincid, de cele mai multe ori acestea diferă, într-o măsură mai mică sau mai mare. Acest lucru este firesc, pentru că fiecare bookmaker evaluează diferit evenimentele sportive. Pentru a găsi cele mai profitabile șanse de câștig, compară cotele mai multor agenții. 

Agențiile de pariuri online sunt mai convenabile

Deși agențiile fizice încă se bucură de succes, cele online tind să devină predominante pe piață. Avantajele bettingului online sunt numeroase, așa că este firesc să le înlocuiască pe cele clasice. Iată câteva dintre acestea:

  • accesibilitate la orice oră, din orice loc cu semnal de internet;
  • posibilitatea de a paria de pe telefon;
  • tranzacții rapide; 
  • existența unor oferte și promoții;
  • pariere rapidă, în sisteme multiple;

Banii se pot depune și retrage în multe moduri

Casele de pariuri încearcă să atragă și fidelizeze cât mai mulți clienți, iar facilitarea tranzacțiilor este o metodă bună de a o face. La agențiile fizice, plățile și retragerile se pot face cu un card bancar sau cu bani lichizi; la cele din mediul online ai la dispoziție și alte metode, printre care plata cu un portofel online, o cartelă preplătită ori transfer bancar.

Pariurile sportive sunt distractive, dacă ești responsabil. Alocă-le un buget limitat și nu exagera cu timpul petrecut la agenții. Informațiile de mai sus te vor ajuta să alegi casa de pariuri potrivită. Găsește și alte detalii despre casele de pariuri din România pe Pontul-zilei.com