Transformarea Balconului: 5 Idei Creative pentru Închidere și Amenajare

Proprietarii de locuințe ajung adesea să folosească balconul ca depozit, mini grădină cu plante în ghivece sau pur și simplu să îl lase nefolosit. Cu toate acestea, un spațiu în aer liber poate oferi mai mult decât un șezlong sau un hamac într-o zi însorită. Dacă este amenajat corespunzător, cu ajutorul unui designer de interior sau decorator, balconul poate deveni un refugiu ideal în orice sezon.

Cu toate că vremea poate fi neprietenoasă uneori, este esențial să dotați balconul cu mobilier și decor adecvat, precum și să îl închideți astfel încât să poată rezista la orice condiții meteorologice.

Când vine vorba de închiderea balconului, există mai multe soluții pe care specialiștii le recomandă:

Panouri metalice:

Dacă balconul tău este generos ca dimensiune, poți alege să îl închizi cu pereți din panouri metalice traforate cu motive florale. În lumina soarelui, aceste motive vor proiecta umbre în formă de flori pe mobilierul balconului, oferindu-i un aspect plăcut. Acest tip de închidere este potrivită pentru a fi combinată cu o pergolă și o pardoseală din lemn rezistent la ploi.

Închidere de sticlă

O altă soluție ideală pentru închiderea balconului constă în utilizarea sistemelor de închidere balcoane din sticlă securizată, care protejează împotriva intemperiilor. Această opțiune vă permite să vă bucurați de frumusețea naturii în voie. În plus, puteți adăuga diferite plante care să beneficieze de lumina naturală, iar pentru serile petrecute cu prietenii, ghirlandele de lumini suspendate sunt o alegere potrivită. Pardoseala poate fi acoperită cu parchet sau gresie de culoare deschisă pentru un aspect elegant.

Jaluzele din lemn:

Pentru un balcon modern cu accente rustice, jaluzelele din lemn sunt alegerea perfectă. Acestea vă permit să reglați cantitatea de lumină și căldură care intră în balcon, iar atunci când sunt combinate cu un set de scaune și masă din lemn, creează o atmosferă asemănătoare unei cafenele în aer liber. Plantele frumos aranjate completează decorul cu eleganță.

Copertină fixă:

O copertină fixă și rezistentă oferă protecție împotriva intemperiilor și este ideală pentru balcon. Pardoseala din lemn impermeabil se potrivește perfect cu stâlpii de susținere a copertinei, în timp ce ramele ușilor și ferestrelor locuinței pot fi realizate din lemn pentru un aspect unitar și elegant.

Balustrade înalte:

Balustradele înalte asigură securitatea balconului și conferă intimitate, în special atunci când sunt combinate cu o copertină în formă de cupolă sau una alungită. Pardoseala din marmură creează un contrast perfect cu balustradele metalice, iar întregul decor poate fi completat cu plante pentru un aspect vibrant și natural.