Transformați camera de zi într-un home theater

Biletele pentru cinema devin din ce în ce mai scumpe și acum, că și noi trebuie să stăm acasă din cauza blocării, ne-am săturat repede de aceiași 4 pereți.

Transformați camera de zi într-un home theater

Biletele pentru cinema devin din ce în ce mai scumpe și acum, că și noi trebuie să stăm acasă din cauza blocării, ne-am săturat repede de aceiași 4 pereți. De ce nu aduci doar cinematograful la tine? Scaune curate, gustări ieftine, intrare gratuită și fără oameni care mestecă sau vorbesc tare. Delicios!

Alegeți spațiul

Nicio cameră nu este prea mică pentru a face un home cinema. Este adesea și mai convenabil să luați o cameră mai mică, pentru că atunci nu trebuie să țineți cont de reverberația sunetului, de exemplu. Desigur: un spațiu mai mic înseamnă și mai puțini oameni. Dacă nu doriți să împărtășiți cineva de acasă cu nimeni, acest lucru poate fi un dezavantaj. De asemenea, trebuie să țineți cont de distanța dintre ecran și canapea, dar acest lucru depinde din nou de dimensiunea ecranului. Mai multe despre asta mai târziu.

Întunecare suficientă

Un aspect important și adesea uitat este cantitatea de iluminat natural dintr-o cameră. Sau țineți cont de acest lucru atunci când alegeți camera, dar poate fi suficient și să investiți în perdele bune de protecție solară. Vrei să faci un pas mai departe și să nu lași să intre o rază de lumină? Apoi, rulourile pot oferi și soluția. Adevărații fani ieftini pot transforma acest lucru într-un proiect DIY, desigur. Perdelele opace pot fi tăiate cu ușurință la dimensiune și finisate cu bandă de velcro. Lipiți restul benzii de velcro pe rama ferestrei la aceeași înălțime ca și perdeaua și voilà: perdele opace de casă.

Asigurați o izolare fonică suplimentară

Nu este nimic mai enervant, mai ales într-un cinematograf, decât sunetul prost. Cu siguranță vă poate ajuta să investiți în difuzoare de o calitate mai bună. Dar dacă spațiul dvs. nu cooperează, nu veți ajunge mult mai departe. Sunetul se reflectă pe pereți, dar și pe podea. Atunci când vă alegeți camera, vă poate ajuta să alegeți o cameră cu covor ca podea, deoarece absoarbe sunetul. Laminatul, de exemplu, reflectă pur și simplu sunetul. Dacă nu aveți o pardoseală din țesătură, puteți lucra și cu un covor, astfel încât o parte din sunet să fie absorbită. În ceea ce privește pereții, cel mai bine este să investiți într-un panou acustic solid. http://perfectacoustic.it/ Nu trebuie să vă acopere întregul zid. Panourile sunt construite în liniște cu o măsurare simplă. Deci, alegeți când sunteți mulțumit de sunet. Ți-e teamă de aspectul camerei tale? Există panouri foto acustice pentru a păstra estetica teatrului de acasă.

Concentrați-vă imaginea

Sunteți gata să vă montați cinematograful? Apoi vine partea cea mai bună: imaginea. Vă veți gândi în curând: un cinematograf are nevoie doar de un ecran mare? Dar alegerea ecranului dvs. depinde de fapt de dimensiunea camerei. Dacă imaginea dvs. este prea mare, puteți obține rapid o durere în gât, deoarece trebuie să întoarceți prea mult capul pentru a obține imaginea completă. Dacă aveți un ecran de calitate inferioară și sunteți prea aproape, puteți număra aproape pixelii.