Sanatatea, amenintata: 5 lucruri de care sa tii cont in pandemie!

In prezent, majoritatea dintre noi am fost nevoiti sa ne schimbam modul de viata inclinand tot mai mult balanta catre o atentie sporita asupra sanatatii, al modului de nutritie zilnic dar, mai ales, asupra igieniei corporale sau a curateniei din casa.

1. Masca de protectie

In era covid 19, este absolut necesar sa fii responsabil prin utilizarea mastii de protectie atunci cand te afli in spatiile exterioare sau in zonele aglomerate. Expertii in domeniu au demonstrat ca masca de protectie este arma de aparare a oricarei persoane impotriva virusului, alaturi de o igiena corespunzatoare.

Astfel, pe langa folosirea unei masti de protectie, atentia trebuie sporita si asupra igienei mainilor. In acest caz, spala-te cat mai des pe maine si utilizeaza ori de cat ori este necesar un gel dezinfectat. Pe de alta parte, nu uita ca si curatenia generala din casa este importanta. In aceasta privinta, poti apela la o firma de curatenie care, la un anumit interval de timp, sa te ajute cu o curatenie in profunzime la domiciliu in care locuiesti.

2. Ajuta-ti sistemul imunitar

In momentul in care sistemul imunitar este intarit, sansele de a contacta anumite virusuri sunt mai slabe. Fortificarea sistemului nu trebuie realizata, in mod express, cu ajutorul suplimentelor, ci ea poate fi facuta intr-un mod natural, prin: diete echilibrate, odihna si hidratare.

Este indicat sa renunti la consumul de tutun si alimente procesate si sa iti indrepti atentia catre tipuri de preparate pregatite in casa. Fructele si legumele sunt si ele un aliat de nadejde in lupta cu virusul, motiv pentru care specialistii indeamna la consumul lor.

3. Nu lasa garda jos!

Majoritatea persoanelor cred ca au o sanatate buna! Cu toate acestea, ultimul an a confirmat contrariul, astfel ca este bine sa fii precaut in continuare si sa tratezi cu seriozitate normele si regulile de igiena.

4. Fa sport!

Sportul este o mina de aur pentru sanatate! Viata sedimentara, statul in fata laptopului, telefonului sau televizorului au un impact devastator asupra sanatatii. Persoanele care sufera de supraponderabilitate fac parte din grupa de risc a celor care pot suferi complicatii in urma infectarii cu covid. Este imperios necesar pentru cei din aceasta categorie de risc sa inceapa un program sportiv: sa alerge, sa se plimbe chiar sa si danseze!

5. O minte sanatoasa, intr-un corp sanatos!

In ultimul an, tot mai multi oameni, indiferent de varsta, au fost diagnosticati cu anxietate, ba chiar depresie. Incearca sa nu iti faci ganduri negre, mai ales daca respecti regulile de igiena si distantare sociala! O minte sanatoasa inseamna un corp sanatos, astfel ca riscul de a te imbolnavi scade, in mod cert! Incearca sa faci sport, ba chiar este bine sa faci yoga, aceasta fiind o activitate care te va ajuta sa te relaxezi atat fizic, cat si mental!

In concluzie, ultimul an in care au fost semnalate la nivel mondial milioane de cazuri de infectari cu covid-19 reprezinta, in mod categoric, un semnal de alarma care sa iti sugereze ca trebuie sa pui mai mult accent pe sanatatea ta fizica si mentala!

Oricand poate fi un moment propice sa faci schimbari in viata ta!