Trebuie demontata mobila in timpul mutarii?

Atunci cand vine vorba de mutarea domiciliului sau a sediului de lucru, primul gand este cum si cu ce transporti mobila. Daca unele piese de mobilier sunt mici si nu reprezinta o problema, altele insa pot da mari batai de cap.

Asadar, apar cateva intrebari capcana: Ar trebui sa demontez mobila pentru a fi transportata? Sunt piese de mobilier pe care mai bine nu le demontezi pentru ca risti sa le strici iremediabil? Care sunt acestea? Ma poate ajuta cu demontarea si montarea firma de transport mobila? Iata un scurt ghid care te va ajuta cu privire la asamblarea si demontarea mobilierului in timpul mutarii.

Raspunsul este da, in majoritatea cazurilor mobila trebuie demontata pe parcursul unei mutari, indiferent daca apelezi la o firma de transport mobila Bucuresti sau firma de transport mobila Ilfov sau decizi sa o transporti in regie proprie. Exista mai multe motive pentru care mobila este bine sa fie demontata:

– piesa de mobilier este prea voluminoasa si nu poate trece pe usa;

– mobilierul este mult prea greu de manevrat fara riscul de a-l deteriora. Aceste cazuri sunt, de obicei, la dulapuri mari, bufete, commode etc.

– piesa de mobilier are o forma atipica, ceea ce ingreuneaza transportul;

– optimizarea spatiului din masina de transport;

Bineinteles, exista avantaje si dezavantaje atunci cand dezasamblezi si re-asamblezi o piesa de mobilier, pe care trebuie sa le ai in vedere. Totusi, piesele trebuie protejate cu paturi, huse sau folie cu bule pe parsursul transportului cu masina.

De cealalta parte, exista gradul de uzura prematura la anumite puncte de fixare, ceea ce poate face reasamblarea mobilei foarte dificila sau, uneori, chiar imposibila.

-Demonteaza mobila pentru a economisi spatiu in masina si pentru un transport mai usor si mai accesibil;

– Evita dezasamblarea mobilierului care nu este prinsa in suruburi ci este lipita;

– Fa niste fotografii cu mobila inainte de a o dezasambla, pentru a stii cum sa o montezi la loc;

– Doneaza, depoziteaza sau vinde orice mobilier pe care nu il poti muta sau transporta;

In concluzie, nu exista un lucru cert in a demonta mobila pe parcursul uni transport insa, daca structura acesteia permite, adesea este cea mai simpla si accesibila metoda de transport.