Trei evenimente sportive care merită urmărite în acest week-end

Se întoarce în week-end fotbalul din marile campionate ale Europei, după pauza determinată de desfășurarea partidelor dintre echipele naționale. Sunt programate întâlniri ce vor genera adrenalină din plin în rândul pasionaților de sport. Aceștia nu trebuie să rateze sâmbătă și duminică nici Turneul Campionilor, ultima competiție a actualului sezon din tenisul internațional.

Tottenham – Manchester City: o întâlnire cu încărcătură specială

Meciul din Premier League dintre Tottenham și Manchester City este impresionant chiar și doar luând în calcul numele antrenorilor celor două echipe. Interesant este că Jose Mourinho este antrenorul pe care Pep Guardiola l-a întâlnit cel mai des de-a lungul carierei. Astfel, dincolo de rivalitatea dintre echipe, avem de-a face și cu rivalitatea dintre antrenori, care crește tensiunea partidei. Între formațiile pregătite de cei doi antrenori s-au consemnat până acum 23 de meciuri. Guardiola a câștigat de 11 ori, în timp ce Mourinho doar de 6 ori. Alte 6 partide s-au terminat la egalitate.

Manchester City a început slab campionatul, ocupând locul 10, cu 12 puncte (și un meci mai puțin jucat). De cealaltă parte, Tottenham este pe locul secund în Premier League, cu 17 puncte. Manchester City nu este avantajată nici de rezultatele directe din ultima perioadă – a câștigat în deplasare tocmai în octombrie 2018. Între timp, Tottenham nu a pierdut în ultimele două meciuri cu City. Mai prudent însă ar putea fi un pariu pe faptul că ambele echipe marchează, cotă 1.55 la Unibet. Motivul: Tottenham are 6 meciuri în serie cu gol marcat acasă, iar echipa din Manchester înregistrează șapte meciuri consecutive cu gol înscris în deplasare.

Napoli – AC Milan: derby italian autentic

Liderul actual din Serie A, AC Milan (17 puncte), va întâlni duminică, de la ora 21:45, ocupanta locului 3 în clasament, Napoli (14 puncte). Este un derby italian cu formații care joacă ofensiv, mai puțin prudent decât ar fi de așteptat. Napoli alternează victoriile cu înfrângerile, iar AC Milan a fost în scădere de formă în ultimele două meciuri: un egal cu Verona și o înfrângere dură pe teren propriu în Europa League, scor 0-3, cu Lille. Pentru că ambele echipe înscriu adesea în partea secundă, iată o variantă interesantă la pariuri – cotă 2.80 la Unibet.

Turneul Campionilor 2020: semifinalele și finala se dispută în week-end

Turneul Campionilor de la Londra 2020 a adus surprize semnificative în faza grupelor, acolo unde Novak Djokovic și Rafael Nadal nu au confirmat așteptările fanilor. Totuși, cei doi rămân principalii favoriți ai competiției, al cărui ultim act este programat duminică, după ce sâmbătă sunt programate semifinalele. Toate meciurile pot fi vizionate în direct pe Unibet TV. Dacă pentru Novak Djokovic ar fi un nou titlu după cele obținute în 2012, 2013, 2014, 2015, Rafa Nadal este la doar două victorii de singurul titlu important care îi lipsește din palmares.