Trucuri la care trebuie sa apeleze orice sofer la drum lung

Condusul la drum lung, mai ales pe timp de noapte, este foarte obositor. In general, cel mai important sfat pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand urmeaza sa conduci multi km este sa nu uiti sa tragi pe dreapta si sa te odihnesti. Insa ce se intampla atunci cand vrei sa conduci fara oprire? Ei bine, poti apela la cateva trucuri pe care le regasesti in acest articol:

  • Odihneste-te suficient si ia o gustare inainte de a pleca la drum

Pentru a te asigura ca ajungi cu bine la destinatie, este esential sa te odihnesti suficient inainte si sa iei o gustare. Daca alegi sa consumi doar cafea crezand ca te va ajuta sa fii fresh intreaga noapte la volan, este posibil sa te inseli. De cele mai multe ori, cofeina isi face efectul doar pe moment. Pe termen lung, nu pare a fi o solutie.

  • Hidrateaza-te suficient

Aigura-te ca ai tot timpul la indemana o sticla de apa. Evita pe cat posibil sucurile. Din cauza cantitatii mari de zahar, este foarte probabil sa iti creeze o stare de somnolenta.

  • Ia cate o pauza la fiecare 3 ore

Nu uita sa tragi pe dreapta si sa faci cate o pauza la fiecare 3 ore, chiar daca nu simti nevoia. Este important ca atunci cand cobori din masina sa faci miscare. Daca totusi nu iti doresti sa iei o puza, incearca sa deschizi geamul masinii, in ciuda aerului rece de afara. In felul acesta vei tine oboseala la distanta.

  • Asculta muzica ritmata

Atunci cand te simti usor obosit, este recomandat sa asculti muzica mai ritmata pentru a te mentine intr-o stare activa pe tot parcursul drumului.

  • Foloseste GPS-ul

Cand calatoresti o lunga perioada de timp, este esential sa folosesti o aplicatie GPS pentru a-ti face calatoria cat mai usoara si pentru a primi notificari atunci cand drumul este aglomerat.

  • Asigura-te ca masina este pregatita de drum lung

Nu doar oboseala este cea care ridica probleme atunci cand pleci la drum lung, ci si masina. Asigura-te ca ai echipat-o corespunzator. Verifica intotdeauna uleiul, apa si combustibil. De asemenea, asigura-te ca toate luminile functioneaza optim.  Totodata, anvelopele trebuie sa dispuna de presiunea corecta.

In cazul in care masina persoanala nu prezinta incredere astfel incat sa te poti baza pe ea la drum lung, poti apela la serviciul de inchirieri auto. Iti poti alege masina care sa iti ofere confortul optim si vei avea garantia ca ajungi in singuranta la destinatia aleasa.

Asadar, daca vei tine cont de regulile prezentate in acest articol, cu siguranta nu vei intampina situatii neplacute!