Unde se găseşte inscripţionat numărul VIN?

Numărul VIN sau numărul de identificare a autoturismului este practic CNP-ul maşinii sau amprenta acesteia. Când vrei să achiziţionezi o maşină rulată verificarea numărului VIN este o operaţiune esenţială care te protejează de înşelătoriile răuvoitorilor.

Un raport complet, furnizat din surse de încredere, precum https://www.checkcardna.com/ te ajută să faci o investiţie solidă în calitate şi siguranţă personală.  În rândurile următoare vei descoperi de ce este atât de importantă operațiunea de identificare a numărului VIN, dar şi unde este acesta localizat.

Raportul VIN, ce este cum intri în posesia istoricului complet

Numărul de identificare VIN format din şaptesprezece caractere, litere şi cifre, este practic o serie standardizată care ajută identificarea autoturismului. În România numărul VIN este mai cunoscut sub denumirea de  seria şasiului.

Un raport complet este esenţial în cazul cumpărării unei maşini rulate, pentru că oferă informaţi cu privire la starea acesteia. De la detaliile legate de producător, an de fabricaţie, tip motorizare, culoare caroserie şi dotări iniţiale, până la informații legate de inspecţii tehnice înregistrate, număr de proprietari sau kilometrii parcurşi. Autoturismele rulate pot veni cu riscuri. Modificările aduse la kilometraj şi deformările produse în accidente rutiere sunt câteva dintre detaliile importante pe care pot fi descoperite cu un report VIN complet. Mai pot fi furnizate şi informaţii legate de statutul maşinii, dacă aceasta este înregistrată ca fiind furată sau la a câta vânzare se afla.

Practic un raport VIN ( verificarea seriei de șasiu) este un instrument care garantează calitatea autoturismului şi este esențial în realizarea preţului autoturismului.

Cum găseşti numărul VIN

Numărul de identificare unic se găseşte în primul rând în talon. Secţiunea E a talonului este dedicată numărului VIN. În interiorul autoturismului este poansonat pe şasiu sau pe caroserie, dacă aceasta este autoportanta. Seria inscripţionată pe şasiu este ca o ștanță şi nu poate fi modificată. Orice tentativă de modificare, ştergere sau înlocuire este depistată, asta datorită măsurilor de siguranţă luate de producători.

De obicei seria de identificare este inscripționată şi în interiorul maşinii, pe părțile fixe ale caroseriei, în zona din dreapta. Cei mai mulţi producători aleg să amplaseze seria în loc uşor vizibil unde nu poate fi şters, rescris sau deteriorat. Autoturismele fabricate în SUA şi Canada au numărul de identificare amplasat în zone din bord din partea stângă şi este vizibil din exterior. Pentru a obține un raport complet trebuie furnizate toate caracterele seriei. Bestvindecoder.com este un instrument valoros în obținerea istoricului autoturismului.

Seria de identificare a maşinii este formată din şaptesprezece caractere, cifre şi litere. Prima parte, codul WMI este atribuit constructorului, şi este formată din trei caractere. A doua parte, descriptorul VDS furnizează date cu privire la tipul autoturismului ( numărul de uşi, tip caroserie, formă, țara de producţie, uzina de montaj). Ultima parte a codului VIN este seria VIS formată din opt caractere. Acesta furnizează date despre anul de producţie.