Viitorul este luminos pentru lupta impotriva cancerului

Oncologia evolueaza continuu, iar perspectiva pentru cei cu mai multe tipuri de cancer este mai buna ca niciodata. Ca dovezi, avem progresele recente si in continua dezvoltare in ceea ce priveste tratamentul  si calitatea vietii pacientilor.

La nivel mondial, in 2008 s-au inregistrat 12,8 milioane de decese cauzate de cancer si se asteapta ca cifra sa ajunga la 22,2 milioane pana in 2030. Desi numarul de cazuri creste de la an la an, inovatiile in medicina oncologica avanseaza si ele in pas alert. In Statele Unite, Institutul National de Cancer a estimat ca in 2012 au supravietuit cancerului un numar de 13,7 milioane de pacienti, ceea ce este imbucurator pentru toata lumea caci aceasta rata de supravietuire nu era posibila cu multi ani in urma.

A crescut simtitor si gradul de informare si educare a populatiei in general. Cu totii avem membri in familie sau printre cunoscuti ori prieteni care sunt diagnosticati cu cancer in diverse stadii. Acum avem la dispozitie informatii despre tratament, calitatea vietii si preventie.

Determinarea stadiului in care se afla cancerul ii informeaza pe pacienti despre starea de sanatate si ii ajuta pe doctori sa stabileasca cel mai bun tratament, in functie de urmaroarele  categorii: marimea tumorii, daca celulele canceroase au ajuns la nodulii limfatici sau daca au ajuns la alte organe prin metastaza.

In ziua de azi exista informatii cu privire la schimbarile in stilul de viata pe care le putem face pentru a reduce riscul de cancer si a duce o viata sanatoasa in general. Preventia include testarea ADN-ului, alimentatie curata si echilibrata, stil de viata sanatos si o perspectiva pozitiva asupra vietii.

Doctorii specialisti  de la clinica de oncologie Prof Medica participa la conferinte si traininguri care ii informeaza cu privire la inovatiile rapide din domeniul oncologiei si care le demonstreaza ca lupta cu cancerul poate fi invinsa. Odata cu dezvoltarea noii generatii de medicamente si tratamente, va creste focusul medicilor astfel incat medicatele potrivite sa ajunga la pacientii care chiar au nevoie de ele la momentul potrivit.