Vine sau nu o nouă criză financiară? Iată ce măsuri poți lua pentru a preveni problemele

După criza sanitară, se preconizează și una economică pe fondul creșterii inflației de la începutul lui 2022. Pe mulți o astfel de situație îi poate lua prin surprindere, însă niciodată nu este prea târziu să îți iei măsuri de precauție, astfel încât să fii pregătit sau pregătită în cazul în care predicțiile economiștilor se adeveresc.

Există mai multe feluri în care te poți pregăti, însă care este cea mai bună variantă pentru tine sau cum te poți proteja de inflația care deja creează probleme? Află de mai jos câteva măsuri de protecție în cazul unei posibile crize.

Cum poți preveni problemele financiare care s-ar putea ivi în cazul unei noi crize

 

1. Economisește acum!

Cu toate ca pare destul de greu, să economisești poate fi una dintre cele mai înțelepte decizii. De la reducerea cheltuielilor pe diverse lucruri de care nu ai neapărat nevoie în acest moment și până la cumpărăturile impulsive, să păstrezi banii si chiar să îi depui într-un cont bancar la care nu ai acces imediat este o idee bună.

2. Redu cheltuielile alimentare

Consumerismul este la cele mai înalte cote înregistrate vreodată, varietatea de produse făcându-i pe mulți să își dorească mai multe lucruri, iar alimentele se numără printre cele mai cumpărate bunuri.

În  Romania, mare parte din bugetul familiilor se duce pe produse alimentare, dintre care doar 15% este alocat pentru alimentele de baza. Dacă pui în balanță si câte dintre mâncărurile pregătite în casă ajung la gunoi, poate este o idee înțeleaptă să reduci din aceste cheltuieli.

3. Gândește-te la cum poți obține un venit suplimentar

Cu toate că este dificil să ai deja un job și să mai adaugi încă ceva pe lângă pentru niște bani în plus, acum există o mulțime de idei din care poți obține un venit extra în funcție de abilitățile și cunoștințele tale.

Cum lucrurile nu sunt foarte clare și criza nu a venit deocamdată, dacă ai în plan o schimbare în carieră, acum este momentul să nu o mai amâni, mai ales dacă aceasta îți asigură un salariu mai bun. Ca femeie, poți opta pentru a deveni model online, mai ales că încă se fac multe angajări în videochat, așadar poți profita de această oportunitate. Iar la Femme-studio.ro poți avea aceleași beneficii ca la orice alt job, plus un venit îmbunătățit substanțial, pe măsura implicării.

4. Încearcă să achiți din credite dacă ai

Să scapi de anumite datorii este o idee bună indiferent că vine sau nu o criză economică, așadar dacă ai credite, acum este un bun început pentru a vedea dacă le poți stinge măcar parțial. În acest fel, vei fi protejat sau protejată nu doar în cazul în care situația financiara ți se înrăutățește, ci si împotriva creșterii dobânzilor.

Chiar dacă o să fie sau nu criză, să adopți niște măsuri prin care ești în siguranță din punct de vedere financiar este o idee bună. Așadar, din cele prezentate mai sus, alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine pentru un viitor apropiat cu mai puține griji!

Sursa foto: Unsplash.com