Viticultura: 5 aspecte de știut pentru o afacere profitabilă cu vin

Viticultura este una dintre cele mai vechi îndeletniciri, iar afacerile cu vin sunt unele dintre cele mai profitabile la acest moment. 

 

Dacă ești tentat să deschizi o afacere în acest domeniu și ești hotărât să faci din ea un succes, iată ce ar trebui să știi.

Este recomandat să investești în dispozitive și utilaje de calitate

Pentru a putea crește producția de vin și pentru a putea susține procesele de producție vei avea nevoie de utilaje de calitate, durabile și eficiente. Vei avea nevoie de zdrobitori de struguri și de teascuri, dar și de butoaie în care să stochezi vinul rezultat. 

Aceste produse te vor ajuta să eficientizezi procesele de producție, dar și să desfășori activitatea în depline condiții de siguranță, astfel încât produsele tale să fie recunoscute pentru calitate.

Va trebui să investești în branding

Este foarte important să alegi formula potrivită pentru a-ți promova produsele pentru că doar așa acestea vor ajunge să fie cunoscute.

 

Promovarea produselor tale va trebui să aibă în vedere și parteneriate cu diferite magazine sau restaurante în care să îți prezinți produsele. Vinul este unul dintre produsele care ”se vând singure” în funcție de calitate, însă uneori este chiar util să construiești imaginea unui brand propriu care să prezinte ideal produsul tău. 

Nu face compromisuri cu privire la culturi

Viticultura este un domeniu dificil, cu multe provocări, mai ales la nivel administrativ. Este nevoie să te ocupi îndeaproape de tot ceea ce înseamnă plantarea și îngrijirea viei.. Erbicidele și alte substanțe folosite pentru a îndepărta buruienile și dăunătorii sunt foarte importante pentru creșterea viței de vie, drept pentru care va trebui să te implicit și în acest aspect.

Va trebui să investești în sisteme de susținere a viei

Susținerea viței de vie este importantă pentru a-i asigura acesteia creșterea și dezvoltarea, așa că îți vor fi necesari șpalieri și sisteme de susținere, pe care va trebui să le achiziționezi din timp. Pe aceștia îi vei putea cumpăra din magazine specializate, iar la nevoie vei putea cere și ajutorul specialiștilor care să te ghideze în funcție de nevoile tale.

Alege specialiști pe care să te poți baza

Cu siguranță mai ales la început nu vei ști mare lucru despre creșterea viei sau despre felul în care se realizează vinul. Tot ceea ce ai de făcut în acest caz este să apelezi la specialiști pentru a crea echipe specializate pe fiecare etapă. 

 

Afacerile cu vin sunt profitabile însă ele necesită un efort susținut încă de la început. Valoarea investițiilor poate fi mare inițial, însă vei vedea că această muncă este plină de satisfacții. Așadar, dacă și tu aspiri spre o afacere cu vinuri, atunci ia în calcul aspectele discutate anterior și fă tot ceea ce ține de tine pentru a-ți îndeplini acest vis.