Vrei sa incepi o afacere de reseller web hosting?

Pentru foarte multe persoane industria web hosting -ului a inceput sa devina din ce in ce mai tentanta. O afacere ca reseller web hosting este destul de atractiva intrucat la inceput nu este necesar sa se faca investitii foarte mari. Insa, tocmai datorita faptului ca nu trebuie sa se investeasca foarte mult la inceput multe afaceri din domeniu esueaza dupa cateva luni de activitate.

Pentru a te putea numi un reseller web hosting de succes trebuie sa treci testul timpului. Mai exact, sa supravietuiesti timp de un an si sa se iveasca sansele de extindere a afacerii pe care ai avut-o la inceput. Pentru a deveni un reseller web hosting sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul astfel incat afacerea ta sa se dezvolte, sa fie de succes si cunoscuta in randul utilizatorilor.

In primul rand, investitia in infrastructura unei companii de web hosting sau a unui data center propriu de genul smart-hosting.ro este destul de mare, motiv pentru care majoritatea isi incep activitatea ca reseller web hosting. Nu este un lucru prea rau insa, este foarte important sa iti alegi cu atentia compania mama pe care urmeaza sa o reprezinti. Asadar, iata ce trebuie sa faci atunci cand incepi o astfel de afacere:

 

Sa iti cunosti nivelul de experienta

 

Atunci cand incepi orice afacere este necesar sa iti cunosti punctele forte si punctele slabe, sa pui in balanta ceea ce poti oferi si ceea ce ai nevoie sa dezvolti pentru a putea oferi. In primul rand, trebuie sa cunosti foarte bine si motivele pentru care doresti sa incepi o astfel de afacere. Daca esti o persoana cu bune abilitati de vanzari, daca stii cum sa promovezi o afacere sa ai de castigat, daca ai o agentie de web design iar acesta este un serviciu optional atunci cu astfel de atu-uri vei putea sa pornesti la drum stiind exact in ce punct te afli in momentul de fata.

In momentul in care ai determinat ce poti oferi tu ca persoana intr-o astfel de afacere de abia apoi te poti gandi daca ti se potriveste o astfel de afacere sau nu.

 

Alege serviciul de hosting potrivit

 

Daca optezi pentru un reseller web hosting atunci trebuie sa stii ca pe piata exista numeroase solutii avantajoase care te-ar putea ajuta sa te dezvolti. Toate acestea sunt concepute in functie de nivelul de experienta, cunostinte si necesitatea de resurse. Daca, de exemplu, vrei sa oferi servicii pentru site-uri de prezentare, magazine online mici sau blog-uri atunci vei avea nevoie de o solutie de tip reseller shared.

 

Stabileste bugetul, costurile si cadrul legal

 

Ca orice afacere vei avea nevoie de o forma juridica prin care firma ta sa se identifice. Fa-ti bine temele la acest capitol si documenteaza-te inainte de a incepe afacerea. Poti sa apelezi la consultanti de business care te pot ajuta foarte mult.

Apoi, cel mai important aspect este sa iti stabilesti un buget, sa determini costurile iar apoi sa te orientezi catre achizitionarea unui pachet de reseller web hosting. Urmatorul pas este sa analizezi bine piata si sa incerci sa oferi servicii in conformitate cu cerintele pietei astfel incat sa devii o firma cu servicii indispensabile. Daca mai poti oferi si altceva pe langa cum ar fi grafica pentru site, articole de promovare sau alte lucruri care ar putea ajuta firmele carora te vei adresa cu serviciile tale atunci cu atat mai bine. Inca de la bun inceput gandeste-te sa creezi un brand nu doar o afacere care sa iti aduca un venit suplimentar. Daca vei face aceste lucruri atunci cu siguranta vei putea supravietui si sa iti creezi un business de succes care sa se diferentieze de ofertele actuale de pe piata.