Vrei să îți organizezi mai bine curtea casei? IATĂ 5 sfaturi de care să ții cont când te apuci de treabă

Viața la curte este cu siguranță mai avantajoasă și mai frumoasă în comparație cu traiul în apartament. Pe lângă spațiul pe care ți-l oferă casa pe pământ, te bucuri de libertate, aer curat și liniște. Însă ce te faci dacă nu ești un tip tocmai organizat? 

Află din acest articol cum să te bucuri mai mult de curtea casei tale, păstrând ordine în fiecare zi. 

Ce să faci ca să ai curtea liberă și bine organizată

1. Aruncă lucrurile nefolositoare

O mașină stricată de tuns iarba, o bicicletă nefuncțională sau o găleată ruginită sunt câteva dintre lucrurile pe care cu siguranță nu le vei folosi prea curând și care ar putea să își găsească locul la gunoi. Astfel, faci spațiu pentru lucruri cu adevărat importante și poți chiar să delimitezi o zonă unde să plantezi flori.

2. Organizează-ți un spațiu dedicat sculelor de uz exterior

Un alt mod prin care îți poți face ordine în curte este să îți amenajezi un loc special dedicat sculelor și ustensilelor cu care mesteresti la casă. De exemplu, poți cumpăra căsuțe din lemn pentru grădină, în care să depozitezi trusa cu scule, furtunul pentru stropit grădina, bicicleta, foarfeca de tăiat crengi, lopetile și alte astfel de lucruri. Alege de pe Hornbach.ro ce ți se potrivește mai bine pentru curtea ta și simplifică-ți modul de organizare a lucrurilor din curte.

3. Strânge crengile uscate din curte

Dacă te-ai apucat de treabă prin curte și ai adunat crengile și frunzele uscate, cu siguranță că le-ai depozitat într-un colț strategic, în ideea ca le vei arunca mai încolo. Gândește-te mai bine să le depozitezi în tomberon și apoi cheama administrația care se ocupă cu colectarea deșeurilor din zona ta. Nu doar că îți eliberezi curtea, dar vei avea mai mult spațiu pentru viitoarele tale proiecte.

4. Amenajează un colț de curte pentru reciclare

Viața la curte înseamnă că trebuie să te ocupi în continuare de reciclarea ambalajelor, așa cum ai fi făcut și dacă ai fi locuit la bloc. Astfel că, îți poți amenaja câteva containere pentru reciclarea plasticului, sticlei, hârtiei precum și a materiei organice. În loc să aduni saci cu astfel de lucruri, pe care să-i lași aruncați prin curte, mai bine organizează-te și pune la punct un loc special dedicat pentru reciclarea de acest gen.

5. Aranjează-ți foișorul astfel încât să creezi ideea de spațiu

Dacă tot ești la capitolul organizare și ordine în curtea casei, gândește-te la amenajarea unui foișor circular chiar în mijlocul ei. Vei reuși astfel să creezi ideea spațiu bine organizat și liber, de unde să ai o vedere mai amplă asupra întregii curți. În plus, aici va putea fi noul tău loc de relaxare, și de ce nu, de muncă, dacă jobul îți permite acest lucru.

Așadar, acestea sunt câteva sugestii simple pentru o mai bună organizare a spațiului din curte, indiferent de dimensiunile sale. Tot ce trebuie să faci este să te bazezi pe creativitate, disciplină și un strop de imaginație.

Sursă foto: Pexels.com