Investiții neașteptate și în aparență nejustificate pe care orice lider de business de succes va trebui să le facă pentru bunăstarea angajaților săi

De multe ori liderii de business sau partenerii de lucru ai acestora nu se dovedesc a fi foarte preocupați de aspectele privind starea lor de spirit ori cea a angajaților lor și pun prea mult accentul pe productivitate și pe profit. Legătura indisolubilă între starea psihică a unei persoane și rezultatele pe care aceasta le obține în urma muncii sale ar trebui, totuși, să-i îndemne pe toți afaceriștii să se orienteze și către această latură a problemei. 

Un novice sau un angajator neinspirat poate avea tendința de a considera că bonusurile și beneficiile sunt singurele care pot influența în mod real performanțele echipei cu care colaborează, însă această linie de gândire este departe de adevăr.

Trei idei de investiții care vor spori productivitatea oamenilor cu care lucrezi

 

  • Team buildings 

Deja arhicunoscut în lumea corporațiilor moderne, conceptul de ,,team building” este unul prea puțin luat în serios de către cei care conduc afaceri.  În ciuda aparentei lipse de utilitate a organizării acestor evenimente, în realitate este extrem de important să oferi angajaților tăi șansa de a relaționa și în alt cadru decât cel de muncă. Pentru a avea succes, este absolut esențial ca participanții la această activitate să nu o perceapă ca pe o obligație de serviciu, ci ca pe o ocazie excelentă de a își cunoaște și înțelege mai bine colegii. Implică-i pe cei care urmează să participe în mod efectiv la acest eveniment în organizarea propriu-zisă a acestuia. Discută cu angajații și coechipierii tăi, dezbateți posibilitățile, alegeți împreună activitățile pe care urmează să le întreprindeți.

 

  • Decorul spațiului de lucru

 

Spațiul de lucru este cel în care angajatul își petrece  6-8 ore din zi, iar decorul acestuia poate influența starea celui care muncește și, mai departe, rezultatele pe care acesta le obține. Cât timp normele de siguranță la locul de muncă îți permit, alege să investești în designul de interior al fiecărui birou în parte și în cel al zonei destinate relaxării. Plantele decorative, posterele inspiraționale, produsele de birotică deosebite și în general aspectul plăcut al întregii compoziții de interior îl vor face pe individ să lucreze cu spor, simțindu-se relaxat și binedispus. Dacă ești în căutare de astfel de elemente de decor ieșite din comun, care să-i inspire pe angajații tăi să fie mai inventivi, poți achiziționa, spre exemplu, un terariu de la Greenarium, care se va deosebi cu siguranță de orice altă piesă decorativă pentru care ai putea să optezi.

 

  • Psihoterapie

 

A angaja un psihoterapeut ori un psiholog care să discute periodic cu fiecare dintre angajați este una dintre ideile care va determina o creștere neașteptată a productivității și a bunăstării acestora. Majoritatea covârșitoare a oamenilor au nevoie doar de câteva impulsuri și sfaturi practice pentru a înțelege cum să gestioneze stresul, depresiile incipiente și stările de anxietate. Oricât de departe ar părea afacerea ta de domeniul psihologiei, ar fi bine să iei în considerare o asemenea schimbare.

Metodele de îmbunătățire a performanțelor angajaților și coechipierilor tăi sunt numeroase și extrem de variate. Cu puțină imaginație și cu bunăvoință îți vei duce business-ul pe cele mai înalte culmi!

Sursa foto: unsplash.com