Vrei un apartament cu linii moderne? AFLĂ cum poți reamenaja cu gust și rafinament

Dacă este momentul să faci o schimbare în locuință, atunci reamenajarea ar trebui să țină cont de tendințe, gusturi personale și atenție către detalii. 

Personalitatea se poate regăsi în fiecare cameră, iar în rândurile de mai jos vei descoperi câteva idei interesante de finisaje de interior care ar putea să îți atragă atenția.

 Cum poți alege finisaje moderne pentru locuința ta

 

  • Tipul de parchet va dicta direcția de amenajare în casă

 

Poate că te-ai săturat de finisajele alese la momentul achiziționării apartamentului tău sau poate că îți dorești o schimbare de peisaj în casă. Oricare ar fi varianta, este important să pui pe listă ceea ce vrei să schimbi. Un parchet triplustratificat de pe Valprestparchet.ro oferă stabilitate și rezistență datorită compoziției sale. În plus, decorul va fi total schimbat dacă alegi culori deschise precum beige sau nuanțe de gri cu alb, să poți apoi adăuga elemente minimaliste de mobilier pentru un vizual modern. 

 

  • Tapetul, vedeta camerei de zi

 

Livingul poate căpăta o direcție modernă odată cu alegerea unui tapet de calitate. Confecționat din materiale rezistente și plăcute la atingere, în culori diverse, tapetul este adesea alegerea designerilor de interior pentru reamenajarea unei camere de zi. 

Fiind reprezentativ pentru întreaga locuință, livingul își poate schimba “imaginea” cu ajutorul paletelor cromatice și elementelor de decor minimaliste alese cu gust. Mai mult decât atât, la fel ca și parchetul, tapetul se poate monta cu ușurință și îndemânare, în doar câteva ore. 

 

  • Finisajele de bucătărie ar trebui să reflecte o parte din personalitate

 

Deși ușor subestimată, bucătăria poate fi amenajată în funcție de dimensiune și utilitate. Așadar, dacă îți petreci timp gătind sau pur și simplu savurând mesele principale, atunci te poți gândi la finisaje moderne și atrăgătoare pentru bucătărie. Plăcile de faianță de mici dimensiuni, în culori deschise, se potrivesc cu un mobilier simplu și compartimentat inteligent. Reține și faptul că plantele decorative pot fi înlocuite cu cele pe care le poți folosi la gătit. 

 

  • Amenajarea băii poate respecta liniile moderne ale locuinței

 

Indiferent că este vorba de o baie spațioasă sau de mici dimensiuni, există multiple idei de design pentru aceasta. Organizarea este elementul esențial, iar accesoriile precum cabina de duș sau cada pot schimba imaginea băii, dacă se ține cont de liniile moderne și atrăgătoare pe care le oferă producătorii de pe piață. Și aici poți alege culorile deschise sau diverse nuanțe de alb pentru a oferi luminozitate și eleganță băii tale. 

Așadar, un apartament modern se poate amenaja cu puțină creativitate și înclinație către rafinament. Calitatea materialelor, stilul personal și confortul sunt elemente esențiale de care trebuie să ții cont dacă vrei să te bucuri de relaxare la tine acasă. 

Sursa foto: Pexels.com