Piesele de puzzle inovatoare din domeniul finisajelor și designului interior ce completează anul 2022

Fiecare an ce vine aduce cu el noi tendințe. Fie că este vorba despre tendințe în modă sau amenajări interioare, tehnologie sau construcții, finisaje sau piese de mobilier, este bine de știut care sunt acestea și cum te poți folosi de ele pentru a-ți înfrumuseța viața sau ușura munca. Poate și tu îți dorești să aduci în casa ta sau în activitatea pe care o desfășori un iz modern, contemporan. Sau poate îți dorești să înveți să eficientizezi cât mai bine timpul pentru a reuși să te bucuri mai mult de familie sau prieteni. Iată câteva aspecte informative care te-ar putea ajuta în oricare dintre aceste posibile dorințe.

TOP 3 domenii în care 2022 își lasă amprenta inovatoare

  •         Design interior. Stilul scandinav a luat amploare mai mult ca niciodată în acest an. Deși a devenit foarte popular acum mai bine de 70 de ani, accentul, în România, îl reprezintă anul 2022. Câteva dintre elementele specifice sunt reprezentate de folosirea lemnului pentru piesele de mobilier, folosirea unor culori deschise și luminoase, decorarea cu plante naturale în fiecare încăpere a locuinței, decor minimalist etc. De asemenea, în completarea acestui stil, designerii recomandă piese de mobilier în diferite forme geometrice, foarte bine definite, și lămpi, veioze sau candelabre de cupru.
  •         Finisaje. Poate cel mai inovator accesoriu în materie de construcții și finisaje este reprezentat de trafaletele de glet. Până la apariția acestuia, cei mai mulți oameni foloseau gletierele pentru întinderea gletului pe perete. Însă folosirea unui trafalete pentru glet este o inovație deoarece te scutește de foarte mult timp. Acoperă o suprafață foarte mare de perete, dintr-o dată. Datorită acestui lucru, poți termina de gletuit un perete mult mai repede și poți reveni pentru nivelare și finisare cu gletiera având certitudinea că gletul aplicat prima dată nu s-a uscat. Gletiere.ro este site-ul care îți pune la dispoziție diferite dimensiuni și modele de astfel de trafaleți pentru ca tu singur să îți poți face munca mai ușoară.
  •         Mobilier. Pentru că întotdeauna moda revine, anul 2022 aduce în tendințe mobilierul favorit al anilor `60. Piesele tapițate, curbate și cu spătar înalt au intrat în topul preferințelor românilor. Eleganța de acum 60 de ani revine sub o formă mată și modernă cu detalii pe fiecare canapea sau fotoliu. Catifeaua, pernele colorate sau într-o singură nuanță contrastantă cu canapeaua, piese luxoase sau țesături fine – toate aceste creionează tendințele anului 2022 în materie de mobilă.

În concluzie, întreaga lume a tendințelor, sau a modei, mai clasic spus, urmează un ciclu natural care tinde să revină o dată la câțiva ani. Pe măsură ce modernul și contemporanul evoluează, aspectele de odinioară capătă o altă înfățișare atunci când revin în tendințe. Pentru tine, cel care ești interesat de tot ceea ce se schimbă, aceste informații pot avea o utilitate mare în momentul în care decizi să faci o schimbare în viața ta. Fie că este vorba despre locuință sau locul de muncă, dacă înveți să profiți de fiecare aspect ce urmează tendințele anului în curs, cu siguranță vei fi câștigat. 

Sursa foto: pexels.com