4 idei de covoare ideale pentru casa ta

Covoarele pot da tonul într-o cameră, fie că este vorba de camera de zi sau în dormitor. Îți țin picioarele calde și îți protejează podeaua. Iar mai presus de orice un covor poate fi piesa lipsă care leagă tot mobilierul într-un aspect unitar.

Dar alegerea covoarelor pentru a se potrivi cu preferințele estetice și care să fie în concordanță cu decorul casei tale poate fi copleșitoare. Navigarea între opțiuni precum dimensiunea covorului, materialele și designul nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Pentru ca un covor să vă transforme cu adevărat casa – sau să-i îmbunătățească stilul – luați în considerare mai mulți factori, inclusiv dimensiunea camerei, podeaua și traficul care îl va suporta covorul.

Cum alegem materialul potrivit pentru covor? Fie că suntem în căutarea unui covor pufos din lână, un covor kilim sau unul din fibre sintetice, acest ghid vă este la îndemână pentru a vă face cumpărăturile mai ușoare.

Concentrarea pe materialele de covor și pe tipurile de fibre poate părea o sarcină plictisitoare și lipsită de inspirație, dar este un element esențial pentru casă. De la curățare până la probabilitatea de decolorare, calitatea covorului pentru dormitor sau camera de zi se referă la material. Iată cele mai bune materiale pentru covoare indiferent de cameră:

Covoare de Lână

Nu este de mirare că covoarele din lână sunt cele mai vândute în magazinele de design interior. Durabilitatea naturală a materialului și păstrarea culorii fac din covoarele din lână alegerea perfectă pentru toate zonele inclusiv cu trafic intens, cum ar fi camera de zi. Dacă este bine întreținut, un covor lana de bună calitate poate dura zeci de ani. Și datorită rezistenței fibrei, nu va părea că ai avut același covor atât de mult.

Covoare Kilim

Nu este de mirare de ce iubim covoarele din lână, sunt pufoase și se simt incredibil sub picioarele noastre. Dar covoarele înnodate cu fir lung se descurcă cel mai bine în dormitoare pentru aspectul lor cald și confortabil și unde traficul nu este tocmai intens. 

Pentru camera de zi puteți opta pentru un covor kilim care are în compoziție lână și bumbac. Aceste covoare de lână sunt țesute manual și sunt ideale pentru zonele de trafic intens cum ar fi camera de zi, hol sau chiar sub masa din dining. Covoarele kilim arată extraordinar deoarece prezintă modele orientale și geometrice, sunt pline de culoare și mai presus de orice sunt ușor de aspirat și curățat.

Covoare din fibre naturale

Designerii iubesc covoarele realizate din fibre naturale, cum ar fi sisal, iută și iarbă de mare pentru estetica lor șic fără efort și senzația caldă și organică. Așadar, când vine vorba de idei de covoare de vară pentru dormitor, un covor din fibre naturale este un must-have. Sisalul și iarba de mare sunt incredibil de durabile, făcându-le favorite pentru zonele cu trafic intens

Covoarele din piele naturală

Dacă durabilitatea este în fruntea listei tale sau dacă cauți covoare care pur și simplu să se integreze cu orice decor atunci ia în considerare un covor piele vacă. Ideale pentru camera de zi în fața canapelei sau în dormitor la capătul patului, un covor din piele de vacă se poate integra cu orice paleta de culori deoarece acestea sunt disponibile în nuanțe de maro, negru, alb sau bej.

Sperăm ca acest ghid îți va ușura căutările în materie de covoare pentru casa ta.