5 sfaturi pentru a avea mai mulți bani

Ai vrea să începi să economisești? Te-ai săturat să rămâi la finalul lunii cu senzația că veniturile nu îți sunt îndeajuns pentru a-ți acoperi cheltuielile? Poate că te-ai hotărât să economisești,  pentru a avea în sfârșit bani. Dacă te regăsești în această situație aveam câteva sfaturi utile pentru tine.

Folosește o aplicație de gestionare a cheltuielilor

Când folosești cardul poți fi tentat să faci cumpărături impulsive sau să cheltui mai mulți bani decât ai intenționat. Înaintea pandemiei de Covid-19 o măsură practică de economisire putea fi și utilizarea banilor numerar, pentru că în felul acesta puteai lua cu tine în oraș doar o sumă fixă. 

Acum, însă, când plățile cu cardul reprezintă o măsură de siguranță împotriva infectării cu noul coronavirus, o aplicație de gestionare a cheltuielilor se va dovedi extrem de utilă, deoarece îți pune la dispoziție atât informații și grafice privind destinațiile sumelor plătite, cât și notificări și alerte pentru facturi. Un alt sfat util referitor la cardul de credit este să îți setezi o sumă limită lunară pe care să o cheltui cu cardul de credit. Cât timp îți impui acest lucru și îl și respecți, vei observa o scădere a cheltuielilor tale.

Structureaza-ti bugetul lunar

Dacă deja ai obiceiul să îți creezi un buget lunar, dar tot nu reușești să economisești, îți sugerăm să începi să îl structurezi pe zile sau săptămâni.  Astfel poți să stabilești o sumă pe care o vei cheltui zilnic și o altă sumă pe care o vei cheltui săptămânal. În acest mod îți va fi mult mai ușor să ții socoteala cheltuielilor realizate și vei elimina cumpărăturile din impuls. 

În cazul în care veniturile tale nu sunt îndeajuns pentru a-ți asigura traiul pentru întreaga lună, ai posibilitatea să apelezi la credite online urgente.

Fă-ți o listă de cumpărături

Scrie o listă cu toate produsele de care ai nevoie. Dacă dorești să cumperi ceva ce nu este scris pe listă, abține-te și păstrează-l pentru lista următoare de cumpărături.  În acest mod nu vei cheltui impulsiv și inutil și în același timp nu vei uita să cumperi produsele ce îți sunt necesare.

Limitează cumpărăturile online

Cumpărăturile online sunt un mod foarte ușor de-a cheltui bani fără să ne dăm seama. Întrucât privim produsele din confortul casei noastre, pe propriul telefon sau computer, avem tendința să fim mai relaxați și să acordăm mai puțină atenție atunci când realizăm cumpărături online.

Există însă, câteva modalități să învingem tentația cumpăraturilor online. Un prim sfat ar fi să nu îți salvezi datele cardului pe site-uri de cumpărături, astfel vei avea mai mult timp să te gândești dacă chiar ai nevoie de acele produse.

Un alt sfat este să nu grăbești achizițiile online, lasă produsele în coș pentru câteva ore, poate te vei răzgândi. Dacă nu îți schimbi părerea, tot mai există posibilitatea să primești o reducere din partea site-ului de cumpărături, care încearcă sa te convingă să finalizezi achiziția.

Vânează reducerile

Caută locurile unde se vând cele mai ieftine produse, de asemenea, adună și folosește cupoane pentru produselă ce oferă această facilitate.

Majoritatea magazinelor au început să ofere carduri de fidelitate, poți folosi aceste carduri pentru a economisi la cumpărăturile zilnice. Totuși trebuie să ai grijă să nu cazi în capcana de-a cumpăra ceva doar fiindcă e la reducere, fără să ai nevoie de produsul respectiv.

Pune în aplicare aceste sfaturi și îți vei da seama că nu e nevoie să aștepți o mărire salarială sau vreun altfel de eveniment pentru a începe să economisești. Începe să economisești astăzi și nu te vei mai plânge că nu ai bani!