6 sfaturi pentru a găti carnea de pui

Fie că alegi întotdeauna carnea de pui slabă, așa cum este pieptul de pui, sau că preferi copanele crocante și arămii proaspăt scoase din cuptor, felul în care pregătești acest tip de carne este foarte important. Oricare ar fi rețetele cu carne de pui care te inspiră, ține cont de următoarele 6 sfaturi care te vor ajuta în bucătărie! Descoperă ce poți face pentru a obține preparate mai gustoase, mai uniform pătrunse și mai sigure!

Termină de gătit puiul în cuptor

Atunci când prăjești puiul în tigaie, călește-l puțin la foc mediu sau mare, iar apoi pune-l în cuptor la o temperatură mai scăzută. În acest fel va ajunge se va găti încet, dar sigur, păstrându-și în același timp suculența și frăgezimea.

Marinează puiul corect

Atunci când faci piept de pui la grătar, este bine să-l pătrunzi cu furculița atunci când se marinează. Acest lucru va ajuta sosul să penetreze mai bine carnea. Poți prepara sosul din ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper cayenne, boia și un strop de miere.

Dă-ți seama când se strică puiul crud

Există două modalități prin care îți poți da seama dacă puiul pe care l-ai cumpărat nu mai e proaspăt. În primul rând, carnea de pui proaspătă are o culoare ușor rozalie. Pe măsură ce începe să se strice, culoarea capătă nuanțe de gri. De asemenea, chiar și mirosul poate să-ți indice dacă puiul mai este bun. Ferește-te să gătești și să mănânci pui dacă acesta are un miros puternic și ușor acid. 

Nu folosi același fund de lemn pentru toate ingredientele

Achiziționează-ți două funduri de lemn pe care să le poți distinge unul de celălalt cu ușurință. Păstrează unul pentru carne și fructe de mare, iar pe celălalt pentru legume, fructe și pâine. Nu doar atât, dar este indicat inclusiv să speli fundurile de lemn în apă fierbinte cu detergent de vase, iar apoi să le dezinfectezi și să le clătești cu apă curată.

Nu spăla carnea de pui

Nu puțină lume spală puiul înainte de a-l prepara. Însă acest lucru face contaminarea mai probabilă. Poți împrăștia bacterii în chiuvetă și pe blat, așadar renunță la acest obicei!

Dezgheață puiul în frigider

Dezghețarea puiului la temperatura camerei poate duce la înmulțirea bacteriilor. Tocmai pentru că exteriorul cărnii se dezgheață mai repede decât interiorul, suprafața puiului va fi mai expusă la contaminare. Pentru a evita acest lucru, ia în considerare să decongelezi puiului lăsându-l peste noapte în frigider. Astfel va fi mai puțin vulnerabil la bacterii și va avea suficient timp pentru a se dezgheța complet. 

În cazul în care nu mai ai loc în frigider, plasează carnea de pui într-o pungă de plastic pe care să o cufunzi în apă rece. Trebuie doar să înlocuiești din când în când apa, astfel încât să nu ajungă la temperatura camerei.

Ia în considerare aceste 6 sfaturi pentru a găti carnea de pui data viitoare când prepari ceva gustos în bucătărie. Te vor ajuta nu doar să pregătești o masă plină de savoare, dar și mai sănătoasă! Poftă bună!