Acaricidele te ajuta sa scapi de unii dintre cei mai mari daunatori din gradina ta – iata cum trebuie aplicate!

O recolta buna este influentata de mai multi factori, printre care calitatea semintelor si gradul de fertilitate a solului, dar si capacitatea de aparare impotriva diferitilor daunatori. Daca iti doresti sa obtii rezultate bune, este esential sa ai in vedere eradicarea insectelor si a oricaror altor tipuri de daunatori.

Insecticidele sunt de mai multe feluri, iar printre cele mai necesare in conditiile specifice Romaniei se numara cele cunoscute sub numele de acaricide, care sunt folosite pentru a combate daunatorii din clasa arahnidelor.

Protectia asigurata de acaricide

Arahnidele reprezinta o categorie de insecte din care fac parte paianjenii, scorpionii, acarienii, precum si alte specii mai putin cunoscute. Ele pot sa transmita o serie de boli extrem de grave inclusiv pentru oameni, cum ar fi encefalita sau febra recurenta.

Plantele sunt afectate indeosebi de acarieni, arahnide de dimensiuni microscopice, deci invizibile cu ochiul liber. Acest fapt le permite sa se deplaseze nestingherite pe suprafata frunzelor plantelor si sa patrunda in organismul acestora. Astfel, ajung sa produca daune foarte mari mai multor categorii de culturi, precum pomii fructiferi, cerealele sau legumele.

Pentru a combate efectele negative, a aparut o gama extinsa de solutii impotriva paianjenilor si acarienilor, de la cele pe baza de sulf pana la cele cu o compozitie activa. Unele dintre substante prezinta avantajul de a putea fi folosite si impotriva altor tipuri de daunatori, asigurand o paleta larga de acoperire, cu un inalt grad de eficienta, siguranta si accesibilitate.

Iata unele dintre cele mai eficiente tipuri de acaricide pe care le poti cumpara chiar acum din magazinul online Plantmaster.ro si care vor contribui decisiv la protectia impotriva daunatorilor si la obtinerea unei recolte inbelsugate!

Insecticid Koromite pentru mar, castraveti si vita de vie

Koromite este un insecticid din categoria acaricide, pe baza de milbemectin, care se dovedeste eficient asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale acarienilor si garanteaza o durata indelungata de actiune. Este disponibil intr-un ambalaj cu capacitatea de 50 de mililitri.

Eficace asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale insectelor nedorite, actioneaza intre 21 si 28 de zile si, in acest fel, permite reducerea numarului de aplicari necesare intr-un sezon. Nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte substante din aceeasi categorie si este selectiv cu insectele benefice.

Este deosebit de eficient impotriva painjenului rosu comun care afecteaza culturile de castraveti, a painajenului rosu al pomilor si al minierului marmorat al marului, insecte daunatoare pentru livezile de meri, precum si asupra paianjenului rosu care pune in pericol culturile de vita de vie.

Apollo 500 SC pentru vinete, tomate, castraveti, pomi fructiferi si vita de vie

Printre cele mai eficiente acaricide se numara Apollo 500 SC, un insecticid de contact care actioneaza in principal ca ovicid, cu efect si asupra formelor mobile aflate in stadiul de larve in culturile de pomi fructiferi, vita de vie, vinete, castraveti si tomate.

Distruge in mod eficient ouale acarienilor si are activitate indelungata, protejand cultura pe o perioada indelungata de timp. Are un puternic efect rezidual si in cazul aplicarii pe adulti, efectul maxim de combatere fiind constatat la doua saptamani dupa tratament.

Alege cele mai eficiente acaricide pentru a-ti proteja culturile si a obtine o recolta bogata! In fata lor, daunatorii nu au nici cea mai mica sansa!